Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 18/2

Bergen op Zoom, 18 februari 2004

Politie controleert snelheid

KRUISLAND: Dinsdag heeft de politie op de Roosendaalseweg een snelheidscontrole gehouden tussen 11.30 en 12.30 uur. Van de 106 passanten reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.
Woensdag is door de politie opnieuw gecontroleerd op de Roosendaalseweg tussen 10.00 tot 11.30 uur. Ditmaal gingen 9 bestuurders de fout in en de hoogst gemeten snelheid 81 is km/u. De bestuurders zijn staande gehouden en direct op de hoogte gebracht van de overtreding.

Politie houdt twee personen aan voor softdrugs

HOOGERHEIDE: Dinsdagmiddag heeft de politie een 20-jarige vrouw en een 23 jarige man, beide uit (B) Antwerpen, aangehouden op verdenking van export van softdrugs. Ze hadden 10 gram hennep bij zich. Ze hebben afstand gedaan van de softdrugs en een dagvaarding gekregen.

Politieteam van Courage rolt hennepkwekerij op

BERGEN OP ZOOM: Het drugsoverlastteam Courage heeft dinsdagmiddag naar aanleiding van overlastmeldingen diverse acties uitgevoerd in de omgeving van het gemeentehuis te Bergen op Zoom. Hierbij zijn drie mensen aangehouden die in het bezit waren van harddrugs en een hennepkwekerij is ontmanteld. Een 21-jarige man uit Rotterdam is dinsdagmiddag aangehouden op het Stationsplein met 7,4 gram harddrugs. Aan de Zuid-Oostsingel is een 43-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 50-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden in verband met de opiumwet. De agenten zagen dat beide iets aan elkaar overhandigden. Op het politiebureau bleek dat de man een gebruikershoeveelheid heroïne bij zich had. Hij heeft een AU dagvaarding gekregen. De vrouw had niets bij zich en kon na verhoor weer gaan.
Ook heeft de politie een hennepkwekerij van 394 planten ontdekt na een huiszoeking aan de Lijsterbes. De politie had een anonieme tip gekregen. De hennepkwekerij is ontmanteld en de bewoner van het pand komt een verklaring afleggen op het politiebureau.

Binnenbrand in magazijn

PUTTE: Woensdagochtend is omstreeks 08.00 uur brand uitgebroken in het magazijn van een restaurant aan de Antwerpsestraat. De brandweerkorpsen uit Putte en Bergen op Zoom hadden de binnenbrand binnen 30 minuten onder controle. Aangrenzende panden zijn uit voorzorg ontruimd. Het restaurant liep rook en waterschade op. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan in de CV-ketel.

Politie controleert snelheid

SINT WILLEBRORD: De politie heeft dinsdag en woensdag op de Poppestraat de snelheid gecontroleerd. De maximum snelheid is hier 50 km/u. De eerste controle vond plaats op dinsdag van 15.30 uur tot 17.30 uur. In die tijd zijn 11 overtreders bekeurd voor snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 78 km per uur. 1 bestuurster is bekeurd omdat zij haar kind niet vast had gezet in een kinderzitje. Verder is een bekeuring uitgedeeld voor het telefoneren tijdens het rijden. De tweede controle vond plaats ook plaats op de Poppestraat op dinsdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur. Zeven bestuurders zijn bekeurd voor te hard rijden. Een bromfietser is bekeurd voor het niet dragen van een valhelm. De derde controle vond plaats op woensdagochtend van 09.30 uur tot 10.00 uur. Hier zijn zes bestuurders bekeurd voor snelheid. De hoogst gemeten snelheid was dit keer 73 km per uur.

Dure jassen uit winkel gestolen

ROOSENDAAL: Dinsdag is aangifte gedaan van diefstal vanuit een winkel aan de Nieuwe Markt. De filiaalhoudster mist vier lederen jassen. Deze zijn afgelopen zaterdag gestolen tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De jassen hebben een totaalwaarde van bijna 800.

Rookwaren gestolen bij inbraak in supermarkt

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag kwam bij de politie de melding binnen dat er een inbraak gaande was bij een supermarkt in de Philipslaan. Toen de politie ter plaatse kwam waren de dieven al gevlogen. Bij de supermarkt is de ruit verwijderd. De daders hebben het rek met rookwaar opengebroken en de inhoud meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Bron: Karen de Groot