Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 februari 2004


Zutphen - joyriding onder invloed


Een 29-jarige Zutphenaar is even na middernacht tijdens een routine controle door agenten betrapt op het rijden onder invloed en het feit, dat hij zonder toestemming de auto van een 27-jarige plaatsgenoot had meegenomen. Agenten lieten de man op de Gerard Doustraat stoppen en hij bekende direct de strafbare feiten. Op het politiebureau verrichtte hij ondanks goede instructies de ademanalyse niet goed en krijgt ook voor dat feit (weigering) een proces-verbaal.


Zutphen - nogmaals rijden onder invloed


Van een 29-jarige Zutphenaar is vannacht omstreeks 02.50 uur zijn rijbewijs ingevorderd toen hij op de Wagnerstraat door surveillerende agenten aan de kant werd gezet en bleek te hebben gedronken. De agenten namen de man mee naar het politiebureau voor de ademanalyse, maar hij bleek niet goed te kunnen blazen reden om een arts voor een bloedproef te waarschuwen. De man zegde toe zijn medewerking te verlenen, maar toen de arts gearriveerd was weigerde hij dit alsnog. Voor deze weigering en het rijden onder invloed krijgt hij een proces-verbaal en is zijn rijbewijs ingevorderd.


Zutphen - hinderlijk gedrag


De politie Zutphen onderzoekt een opstootje dat gisterenmiddag omstreeks 17.00 uur plaats vond in de trein Zutphen richting Apeldoorn. De trein stond nog op het station toen een 18-jarige Apeldoornse met haar vriend instapten. Enkele jongelui in de trein gedroegen zich hinderlijk naar het meisje, waarna haar vriend hen hierover aansprak. Toen het stel eenmaal in de coupé zat kwam één van de jongens naar de vriend toe en ontstond er een handgemeen. De Apeldoornse werd ook geraakt, maar haar vriend liet het er niet bij zitten en rende achter de vechtersbaar aan. In de stationshal kreeg hij hem te pakken, waarbij de uitdager zijn rugtas achterliet en er vandoor ging. In de tas bleken gegevens van de jongeman, die elders in het land woont, te zitten en de politie heeft het incident in onderzoek.


Eerbeek - diefstal auto


Aan de Kraaiheide is afgelopen nacht een grijze Mercedes ML 270 DCI, gekentekend 20-FG-JF gestolen. De 42-jarige eigenaar deed vanmorgen aangifte.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --