Ingezonden persbericht


Ondernemer weet weinig van hypotheekverstrekking

Ondernemers weten maar weinig af van de gang van zaken rond hypotheekverstrekking. Dat blijkt uit een onderzoek van intermediairverzekeraar Avéro Achmea en ondernemersmagazine De Zaak, gehouden onder ondernemers uit het Midden en Klein Bedrijf (MKB).

Uit het onderzoek onder 341 kleinbedrijven en zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) blijkt ondermeer dat de ondernemers niet weten dat de speciaal voor hen bedoelde hypotheken veelal een beperkte rentelooptijd en aflossingsmogelijkheden hebben. Ook zijn de ondernemers zich er niet van bewust dat zij vaak een extra renteopslag moeten betalen vanwege het ondernemersschap. Verder denken veel van de geënquêteerde ondernemers ten onrechte dat zij het hele hypotheekbedrag kunnen lenen. Bovendien gaat zeventig procent van de ondervraagden ervan uit dat zij ten opzichte van een particulier een beperkte keuze hebben in de aflossingsmogelijkheden. Het merendeel van de ondernemers geeft overigens wel aan het logisch te vinden dat er bij de hypotheek een rechtsbijstandsverzekering en een brandverzekering wordt gesloten.

Voor het sluiten van een hypotheek richt de ondernemer zich met name

tot de bank (52,9 procent) of een assurantie-tussenpersoon (43,4 procent). Slechts 3,7 procent sluit de hypotheek direct af via een verzekeraar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Avéro Achmea, Bertwin Tiemersma,
Manager Externe Communicatie,
058-2979234 / 06-29077770

---- --