Gemeente Waterland


De gemeente krijgt regelmatig klachten van zowel bewoners als hulpdiensten dat sommige straten of wijken niet of nauwelijks bereikbaar zijn. Dit komt vaak door het onjuist parkeren van voertuigen. In sommige straten geldt een parkeerverbod, in andere straten is de weg zo smal dat parkeren daar niet verantwoord is omdat er dan niemand meer langskan.

De hulpdiensten (zoals de brandweer) hebben onder andere de volgende straten/wijken aangegeven waar onjuist geparkeerd wordt:
- Marken: Kets, Ketserpad, Kerkbuurt

- Broek in Waterland: Heemsweer, Hageweer

Wij hebben aan de politie gevraagd om te handhaven bij onjuist en gevaarlijk parkeergedrag. Verder wijzen wij u erop dat degene die een voertuig onjuist/gevaarlijk heeft geparkeerd, medeverantwoordelijk is wanneer hulpdiensten niet (tijdig) ter plaatse kunnen komen. Wij verzoeken u om uw voertuig in de daarvoor bestemde vakken te parkeren, en als dat niet mogelijk is, deze op een veilige en verantwoorde manier te parkeren zodat de doorgang voor anderen is gewaarborgd.

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met Verkeerszaken, bereikbaar van dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, via telefoonnummer 0299-658 632.