CDA

CDA
18-02-04

Gevraagd: Concrete acties en initiatieven op het gebied van waarden en normen

Het CDA is op zoek naar concrete initiatieven en projecten op het gebied van waarden en normen.

De initiatieven en acties kunnen betrekking hebben op verschillende terreinen zoals:

veiligheid op straat

integratie/inburgering

jeugdbeleid

onderwijs

milieu

gezinsbeleid

welzijnsbeleid (club- en buurthuiswerk)

sport

leefbaarheid

Vanzelfsprekend dient er steeds een helder verband te zijn tussen het beleidsterrein en (de handhaving van) waarden en normen. Het kan gaan om concrete initiatieven van CDA-fracties of afdelingen, maar ook om concrete projecten die door maatschappelijke organisaties of door gemeentebesturen zijn ontwikkeld.

Tijdens de landelijke Waarden-en-Normendag, die dit najaar in Rotterdam wordt gehouden, worden de beste en meest in het oog springende projecten, acties en initiatieven gepresenteerd, en bekroond. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van het CDA Rotterdam en het landelijke CDA maakt een selectie uit de ingediende projecten.

In Rotterdam vindt dit najaar voor de derde keer de week van de Waarden en Normen plaats. Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt heeft bij de opening van de tweede week van de Waarden en Normen in 2003 een landelijke actiedag aangekondigd, om op deze manier het debat over waarden en normen te concretiseren. Tijdens deze landelijke dag kunnen CDAers op lokaal en provinciaal niveau, uit steden en plattelandsgemeenten hun voorstellen, acties, initiatieven en projecten uitwisselen, en elkaar daarmee van dienst zijn.

Bekend is dat een aantal gemeentelijke afdelingen en gemeenteraadsfracties de afgelopen jaren al activiteiten heeft ondernomen op dit terrein. Zo zijn er in verschillende steden stadsetiquettes gepresenteerd, heeft het CDA Papendrecht een foto-actie ten behoeve van grotere leefbaarheid georganiseerd, en pleit het Rotterdamse CDA in navolging van Gouda voor stadsregels en voor een dekkend netwerk opvoedingsondersteuning. Ongetwijfeld zullen er verspreid over het land nog tal van andere concrete acties en initiatieven zijn.

Heeft u een concreet initiatief of project of kent u een goed voorbeeld uit uw omgeving, stuur dit dan vergezeld van toelichting en motivatie voor 15 maart a.s. naar het CDA-bureau, dr. Kuyperstraat 5, 2514 BA Den Haag t.a.v. drs. M. Meijer (emailadres: meijer@bureau.cda.nl)