Ingezonden persbericht


Avis Europe kiest Unisys voor infrastructuur-beheerdiensten

Vijfjarig contract gericht op verbetering klantenservice en operationele efficiëntie in dertien Europese landen

Schiphol-Rijk, 18 februari 2004 - IT-dienstverlener Unisys heeft een vijfjarig contract gesloten met een onderdeel van Avis Europe, één van de grootste autoverhuurbedrijven in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Unisys gaat op basis van het contract infrastructuur-beheerdiensten verzorgen voor meer dan 5.600 desktops in circa 1.200 Avis-kantoren en -verhuurvestigingen in dertien Europese landen.

Unisys gaat drie kerndiensten leveren, te weten service management, infrastructuurbeheer en standaardisatie naar één technologieplatform. IT-vragen van Avis-medewerkers vanuit de kantoren en vestigingen worden centraal voor heel Europa afgehandeld door het Unisys Managed Services Centre in Schiphol-Rijk.

"Door deze samenwerking met Unisys voorzien we de komende vijf jaren significante besparingen op de kosten van IT. Daarnaast verwachten we betere dienstverlening en een consistentere gebruikerservaring door de standaardisatie van technologie", zegt Mittu Sridhara, CIO bij Avis Europe. "Avis koos voor Unisys omdat het bedrijf zich bewezen heeft als dienstenleverancier in Europa. Verder passen onze bedrijfsculturen bij elkaar en heeft Unisys een grondig begrip van onze belangrijkste zakelijke vraagstukken."

"Krachtig infrastructuurbeheer staat er borg voor dat Avis zijn klanten betere dienstverlening kan bieden en zijn medewerkers voorziet van up-to-date, betrouwbare IT-diensten, waarbij tegelijkertijd kosten bespaard worden", zegt Jos Schoemaker, Vice-president en General Manager bij Global Infrastructure Services Unisys EMEIA. "Onze kracht in het leveren van een consistente methodologie voor dienstenlevering en ons flexibel projectmanagement maakt het mogelijk dat Avis-medewerkers en klanten profiteren van een effectief beheer van duizenden desktops op tal van locaties in verschillende landen."

Unisys zal op basis van de overeenkomst infrastructuur-beheerdiensten aan Avis leveren in Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Nederland, Italië, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht