Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/02)

Oosterhout, woensdag 18 februari 2004

Arrestaties na openlijk geweld
NIEUWENDIJK: Op woensdag 18 februari arresteerde de politie drie inwoners van Wijk en Aalburg op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten zijn 16, 16 en 19 jaar oud. Op 6 februari jl. ontstond er een conflict tussen jongeren uit Nieuwendijk en Wijk en Aalburg. Dit liep uit op de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Nieuwendijk. Het slachtoffer raakte bij daarbij licht gewond en deed vervolgens aangifte. De politie stelde een onderzoek en arresteerde drie verdachten. Twee van de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Dronken automobilist opgepakt
WERKENDAM: Op dinsdag 17 februari omstreeks 19.30 uur controleerde de politie een 38-jarige inwoner van Sleeuwijk alcoholgebruik. De man reed met zijn auto over de Lage Wiep toen hij moest meewerken aan een blaastest. De man bleek te veel te hebben gedronken, waarna hij werd aangehouden. In het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 570 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur uitgereikt.

Politie bekeurt 23 snelheidsovertreders
RIJEN: Op dinsdagmiddag hield de Rijense politie een snelheidscontrole op de Mary Zeldenrustlaan. Met behulp van de LaserGun controleerden de agenten de snelheid van het verkeer komende uit de richting vanuit de rotonde.(Europalaan) Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Tussen 15.45 uur en 16.45 uur is tegen 23 snelheidsovertreders proces-verbaal opgemaakt. Zeventien van hen kregen de bekeuring direct uitgereikt. Zes automobilisten konden niet staande worden gehouden. Zij krijgen binnenkort een acceptgirokaart van het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, waarvoor de bewuste automobilist een boete van 100,- kreeg.

Dronken automobilist ramt vier geparkeerde autos en lantaarnpaal DONGEN: Een 25-jarige inwoner van Dongen veroorzaakte op dinsdagavond 17 februari rond 23.45 flinke schade. Hij botste op de Lage Ham op een rij (4 stuks) geparkeerde autos, die door de klap tegen elkaar gedrukt werden. Daarna reed hij ook nog een lantaarnpaal omver. Na de aanrijding stapte de man uit en is vervolgens te voet vertrokken. Agenten arresteerden de verdachte even later in de omgeving. In het politiebureau onderging de verdachte een ademanalyse, wat een uitslag van 520 ug/l. opleverde. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en legde hem een rijverbod op.

Snelheidscontroles
DONGEN: De politie heeft snelheidscontroles gehouden op de Eindsestraat in Dongen en op de Gemeentenweg in Vaart.De radarauto stond tussen 10.00 en 13.00 uur opgesteld op de Eindsestraat (50 km/u) Ruim 20 % van de passerende automobilisten reed te snel. Aantal passanten : 724
Overtredingen : 145
Hoogste snelheid : 88 km/u (boete 240,-)
Op de Gemeentenweg in Vaart (80 km/u) was tussen 13.30 uur en 16.30 uur circa 4 % van de passanten in overtreding.
Aantal passanten : 763
Overtredingen : 33
Hoogste snelheid : 106 km/u. (boete 125,-)

Autogordel niet om: boete 45,-
MADE: Op dinsdagmiddag 17 februari 2004 hielden politieagenten een verkeerscontrole op de Adelstraat. Twaalf automobilisten kregen ieder een bekeuring van 45,- omdat ze de autogordel niet droegen.

Drie woninginbraken in Raamsdonk
RAAMSDONK: Bij een woning inbraak in de Raadhuisstraat verdwenen twee mobiele telefoons, een geldbedrag en een digitale camera ontvreemd. De inbraak is vermoedelijk gepleegd in de nacht van 18 februari. Bij een andere woning in de Raadhuisstraat werd diezelfde nacht de achterdeur opengebroken. Voor zover bekend is de woning wel doorzocht maar is er niets gestolen.
Ook een woning aan het Gravenhof kreeg ongewenst bezoek. De inbrekers gingen er vandoor met identiteitsbewijzen bankpassen en geld. De politie heeft de drie inbraken in onderzoek en heeft de buurtbewoners gevraagd of zij bijzonderheden hebben opgemerkt.

Verdachte overtreding Opiumwet alsnog opgepakt
GEERTRUIDENBERG: Op donderdag 12 februari meldde de politie al de vondst van een hennepkwekerij en een hoeveelheid harddrugs in een flatwoning in Geertruidenberg. De politie ontmantelde toen een hennepkwekerij. Verder vond de politie in de woning verschillende soorten soft- en harddrugs. Omdat het hier om hoeveelheden gaat die groter zijn dan gebruikers-hoeveelheden, vermoedt de politie dat er vanuit de woning werd gedeald. De bewoner van het pand was niet aanwezig en dus voortvluchtig. Op woensdag 18 februari is de 25-jarige verdachte alsnog door de politie gearresteerd. De man is in verzekering gesteld en wordt a.s. vrijdag 20 februari bij Justitie voorgeleid op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Schennispleging in Oosterhout
OOSTERHOUT: Op maandag 16 januari pleegde een nog onbekende man openbare schennis tegenover twee jonge meisjes (13 jaar). Dat gebeurde rond het middaguur in de omgeving van de Batelaar. De wijkagent werd de volgende dag op de hoogte gesteld van het voorval. De meisjes waren van school onderweg naar huis toen ze de man tegen kwamen. De man vroeg hen hoe laat het was, terwijl ondertussen aan het masturberen was. De meisjes zijn niet gestopt maar meteen doorgefietst. De politie is, aan de hand van het opgegeven signalement, op zoek naar de nog onbekende dader.

Politie rolt hennepkwekerijen op
OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie ontmantelde op woensdag 18 februari een hennepkwekerij aan de Generaal Maczekstraat in Dorst. De kwekerij was gevestigd op de zolder van een woning. Bij de politie-inval waren er geen hennepplanten (meer) aanwezig op de zolder. De agenten ontmantelden de plantage waarbij de onderdelen van de kwekerij in beslag zijn genomen en daarna vernietigd werden. Vastgesteld werd dat de stroomvoorziening voor deze kwekerij buiten de elektriciteitsmeter om werd betrokken. Dit kan duiden op diefstal van elektriciteit.
Op een zolder en een slaapkamer van een woning aan de Regentendam in Oosterhout vond de politie een in werking zijnde wietplantage. Daar troffen de agenten 360 hennepplanten aan. Alle planten en overige onderdelen van de installatie zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een aantal henneptopjes bemonsterd om te onderzoeken op kwaliteit. Ook hier werd stroom afgetapt buiten de elektriciteitsmeter om. De politie heeft in beide zaken nog geen aanhouding verricht. Het onderzoek naar de eigenaren van de hennepkwekerijen loopt nog.

Bonnen tijdens verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Agenten schreven op dinsdag 17 februari bij diverse verkeerscontroles bekeuring uit. De controles zijn gehouden op verschillede locaties in Oosterhout.
Dit resulteerde in:

2 x bekeuring voor fietsen zonder achterlicht, boete 15,-
1 x bekeuring voor fietsen zonder voorlicht, boete 15,-
1 x bekeuring voor parkeren op invalidenparkeerplaats, boete 70.-
2 x bekeuring voor overschrijding maximum snelheid
1 x bekeuring voor het ten onrechte gebruik maken van mistachterlicht, boete 65,-

1 x bekeuring voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden, boete 140,-.

Bron: Jeroen Steenmeijer