Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 19 februari 2004


BEPERKTE OPENSTELLING GEMEENTEHUIS EN WERKLOCATIES

In verband met Rosenmontag zijn het gemeentehuis en de werklocaties op maandag 23 februari 2004 gesloten. Dit geldt ook voor telefonische bereikbaarheid met uitzondering van de storingsdiensten.

UITNODIGING INFORMATIE-AVOND ONTWIKKELINGPLAN LINTMOLENBEEK EN

WONINGBOUW AAN DE BLEEKSTRAAT TE OOTMARSUM

Het Waterschap Regge en Dinkel en onze gemeente zijn voornemens de Lintmolenbeek over het gedeelte tussen de Oldenzaalsestraat en de Bleekstraat in Ootmarsum bovengronds te halen en zichtbaar te maken. Het college van burgemeester en wethouders heeft recent besloten hieraan medewerking te willen verlenen. Om het ontwikkelingsplan voor de Lintmolenbeek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat een vrijstellingsprocedure van het geldende bestemmingsplan wordt gevolgd. Tijdens de informatie-avond zullen wij tezamen met het Waterschap een toelichting geven op de plannen en de gelegenheid bieden tot het stellen van vragen.

Voorts heeft het college van burgemeester en wethouders besloten medewerking te verlenen aan de bouw van 4 woningen op het voormalige Welkoopterrein aan de Bleekstraat te Ootmarsum. Om woningbouw op dit terrein mogelijk te maken zal ook voor dit project een vrijstellingsprocedure van het geldende bestemmingsplan worden gevolgd. Tijdens de informatie-avond zal ook voor deze plannen een toelichting worden gegeven en gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Deze informatie avond vindt plaats op 26 februari om 19.30 uur in Hotel van der Maas, Grotestraat 7 te Ootmarsum. Wij nodigen u van harte uit de informatie-avond bij te wonen.

Het programma van deze avond is als volgt:


2. Presentatie ontwikkelingsplan Lintmolenbeek
3. Vragenronde over het ontwikkelingsplan Lintmolenbeek
4. Presentatie woningbouwplannen aan de Bleekstraat te Ootmarsum
5. Vragenronde woningbouwplannen aan de Bleekstraat te Ootmarsum
6. Afsluiting

Indien u nadere informatie wenst m.b.t. de plannen voor de Lintmolenbeek, dan kunt u contact opnemen met de heer J. Smelt van de afdeling REO, tel. 0541 - 854253.
Voor vragen aangaande de woningbouw aan de Bleekstraat, kan contact worden opgenomen met de heer B. Bonkestoter van de afdeling REO, tel. 0541-854203.

AANMELDING BASISSCHOLEN IN DE GEMEENTE DINKELLAND SCHOOLJAAR 2005-2006

Woensdag 25 februari 2004 tussen 19.00 - 20.00 uur wordt u in de gelegenheid gesteld uw kind(eren) aan te melden voor de basisschool. U kunt uw kind op deze avond inschrijven bij de school van uw keuze. Voor de adressen van de scholen zie de voorlichtingspagina van 12 februari jl. of onze gemeentegids. Het betreft kinderen die vóór 1 oktober 2005 vier jaar worden. Indien uw kind voor 1 oktober 2004 vier jaar wordt en u hebt hem of haar nog niet aangemeld bij een school, dient u dit alsnog te doen.

GEBRUIK UW KOELKAST OF DIEPVRIEZER MILIEUBEWUST

Het koel houden van levensmiddelen kost ongeveer 18% van het totale elektriciteitsverbruik in een huishouden. Een besparing hierop werkt meteen flink door op uw jaarlijkse energierekening. Bij de aanschaf van een koelkast of diepvriezer kunt u op de volgende punten letten:

Tip

* Koop een koelkast die in de energy+ of A klasse valt. In onderstaande tabel kunt u lezen hoeveel geld u per jaar voor stroom betaalt bij de verschillende soorten koelkasten.

Gemiddelde energiekosten per jaar bij een elektriciteitprijs van 0,17 / kWh

ENERGY+

A-LABEL

B-LABEL

C OF D-LABEL

Koel/vriescombinatie

34,-

49,-

106,-

Tweedeurskoelkast

47,-

56,-

Diepvrieskist

35,-

49,-

Diepvrieskast

31,-

44,-

61,-


* Plaats het apparaat op een koele plaats, niet te dicht bij een warmtebron zoals verwarming, fornuis of de zon.
* Zet een koelkast met de achterkant minstens 10 centimeter van de muur af. Als de warmte die aan de achterkant vrij komt makkelijk weg kan, zal het apparaat minder stroom verbruiken.
* Energie bespaart u ook door het apparaat regelmatig te ontdooien (tweemaandelijks of wanneer er een laagje ijs opzit).
* De temperatuur in de koelkast is te meten door een thermometer in een bakje water in het midden van de koelkast te zetten. De ideale temperatuur is 4 º C. Een lagere temperatuur kost onnodig energie, bij een hogere temperatuur zal voedsel te snel bederven.
* Wanneer de koelkast een tijd niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld tijdens vakanties, kan de koelkast uit.

* Zet de deur op een kier wanneer de koelkast uit is, dit voorkomt schimmels.

* Een slecht sluitende deur 'lekt' energie. U kunt dit controleren door een stukje papier tussen de deur en de koelkast te steken. Voelt u weerstand, dan sluit de deur nog goed. Het randje rubber langs de deur is soepel te houden door het regelmatig te reinigen met een vochtige doek.

Wilt u meer weten surf dan naar: www.ellenswebsite.nl

OFFICIËLE PUBLICATIES

OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID

Vaststelling rampbestrijdingsplan vliegbasis twenthe De burgemeesters van Enschede, Oldenzaal en Dinkelland maken bekend dat zij op 16 februari 2004, gelet op artikel 7 van de Wet rampen en zware ongevallen, hebben besloten tot vaststelling van het geactualiseerde Rampbestrijdingsplan Vliegbasis Twenthe.

Het Rampbestrijdingsplan Vliegbasis Twenthe ligt vanaf dinsdag 24 februari 2004 gedurende een periode van 5 weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 8.30-12.30 alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak op afdeling P&O, Bestuurszaken en Communicatie in het gemeentehuis te Denekamp. Telefoonnummer 0541-854100.

RUIMTELIJKE ORDENING:

ONTWERP van de partiele HERZIENING 2003 VAN HET STREEKPLAN OVERIJSSEL 2000+
25 november 2003 tot en met 19 januari 2004 heeft het ontwerp van de partiële herziening 2003 van het Streekplan, Waterhuishoudingsplan en Milieubeleidsplan Overijssel 2000+ ter inzage gelegen in de openbare bibliotheken, de bibliotheek van het provinciehuis te Zwolle en in de gemeente- en waterschapshuizen. Deze tervisielegging is bekend gemaakt in de regionale bladen in Overijssel en in de Staatscourant. Gebleken is dat de aanvullende publicatie door de gemeentebesturen die in de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt voorgeschreven, in onvoldoende mate heeft plaatsgevonden. In verband hiermee vindt een aanvullende tervisielegging en publicatie van de streekplanherziening plaats. De herziening is samen met de herziening van Waterhuishoudingsplan en Milieubeleidsplan vervat in één boekwerkje, zodat ook deze herzieningen ter inzage liggen.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp tot partiële herziening van de plannen voor de leefomgeving (Ontwerp-partiële herziening 2003 van het Streekplan, Waterhuishoudingsplan en Milieubeleidsplan Overijssel 2000+) aanvullend ter inzage ligt van vrijdag 27 februari tot en met donderdag 25 maart 2004 tijdens kantooruren, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, op afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling in de locatie Weerselo, Burg. Scholtensplein 1. Het ontwerp heeft betrekking op de volgende onderwerpen:


1. Schrappen van de reservering waterwinlocatie Leeuwterveld
2. Opheffen van de grondwaterbeschermingsgebieden Enschede-centrum, Denekamp en Hengelo

3. Verleggen van de rode belemmeringenlijn ten noorden van Hengelo (mogelijk maken van extra woningbouw)

4. Aanpassing van de contour van Bentelo (uitbreiding bedrijventerrein aan oostzijde)

5. Aanpassing tekst paragraaf 4.2.3.4. Bos en (cultuur)landschap (ten behoeve van eventueel toestaan van uitbreiding van bestaande niet-agrarische bedrijven in het buitengebied)
6. Aanpassing paragraaf 5.5. streekplan in verband met dualisering provinciaal bestuur+

7. Aanpassing belemmeringenkaart en toelichting daarbij op enkele onderdelen.

Gedurende de termijn van de aanvullende terinzagelegging kunt u eventuele bedenkingen tegen de ontwerpherziening van het Streekplan indienen bij Provinciale Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Voorzover eventuele bedenkingen mede betrekking hebben op de herziening van het Waterhuishoudingsplan of Milieubeleidsplan, zullen deze ook bij de besluitvorming daarover worden betrokken. De ingediende bedenkingen en zienswijzen blijven gewoon in behandeling; de besluitvorming daarover zal naar verwachting twee maanden later plaatsvinden dan aanvankelijk werd aangegeven. Ook is het mogelijk dat op verzoek een mondelinge toelichting verstrekt wordt. U kunt hiervoor contact opnemen met het team Ontwikkeling van de Eenheid Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid van de provincie Overijssel, telefoonnummer 038 - 425 1639 of 038 - 425 1664. Het ontwerp is ook in te zien via internet:
www.prv-overijssel.nl/documenten.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (artikel 15 en 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening)


* Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning met inwoning t.v.v. de bestaande woning aan de Grotestraat 62 in Rossum (20030247). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan Buitengebied Weerselo aangezien de maximaal toegestane inhoud van de woning wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door overeenkomstig artikel 35 lid a van de voorschriften vrijstelling te verlenen tot een maximale inhoud van 700 m³. Er zal daarnaast tijdelijk sprake zijn van strijdigheid met het bestemmingsplan i.v.m. het blijven gebruiken van de bestaande woning tijdens de bouw van de nieuwe woning. Hiervoor is het mogelijk via artikel 17 W.R.O. een tijdelijke vrijstelling te verlenen. Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 20 februari 2004 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening)


* Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om aan het volgende verzoek om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:Bevervordestraat 7 in Ootmarsum: bouwen garage/berging (20030475);
Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 20 februari 2004 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

* Met ingang van 20 februari 2004 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage de aanvraag tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijk Ordening van het bestemmingsplan buitengebied van de (voormalige) gemeente Denekamp, ten behoeve van het vergroten van een agrarisch bouwperceel aan de Nijenkampsweg 4 te Agelo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

* Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de bouw van een viertal woningen op het terrein van het voormalig Welkooppand aan de Bleekstraat te Ootmarsum. Op grond van artikel 6a van de wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 20 februari 2004 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Ontwerp bestemmingsplan "Weerselose Markt"

* Met ingang van 19 februari 2004 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo gedurende een periode van vier weken ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan "Weerselose Markt". De herziening voorziet in de inpassing van de huidige activiteiten, inrichting en bebouwing van de Weerselose Markt aan de Bornsestraat te Weerselo. Het plan voorziet tevens in een ontwikkelingsregeling om een kwaliteitsverbetering van het marktterrein en de bijbehorende voorzieningen mogelijk te maken. Op afspraak kan het ontwerp buiten werkuren worden ingezien. Gedurende voornoemde termijn van ter inzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* van Hanxledenstraat 5 in Ootmarsum: vergroten woning;
* Hanzeweg 56 in Denekamp: plaatsen kantoorunit;
* Ossendijk 2 in Deurningen: bouwen berging en carport;
* Hoge Weer 8 in Weerselo: bouwen van een kelder onder een nog te bouwen woning;

* de Voortmors 69 in Weerselo: uitbreiden van een woning;
* Molemansstraat 1 in Deurningen: bouwen van een aanbouw van een woonhuis;

* Het Hofbosch 6 in Ootmarsum: uitbreiden van woning;
* Industriestraat 10 in Denekamp: vergroten bedrijfshal
* Smienkweg 4 in Rossum: verbouwen woonboerderij.

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

Rectificatie:
In de Dinkelland Visie van 12 februari 2004 stond vermeld bij ingekomen bouwaanvragen: Vijverstraat 13 in Ootmarsum: bouwen van drie dakkapellen: dit moet zijn: Nutterseweg 20 in Nutter: bouwen van drie dakkapellen

WELSTAND

U kunt bij de behandeling van uw bouwaanvraag door de welstandscommissie aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor de volgende bouwplannen:


* Denekamperstraat 74 in Agelo: verbouwen café-restaurant
* Zoekeweg 3 in Denekamp: uitbreiden rundveestal.

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 19 februari 2004 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

SLOPEN

Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:


* Kerspelweg 15 in Tilligte: slopen woonboerderij
* Nijenkampsweg 7 in Agelo: slopen van een schuur. De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo
WET MILIEUBEHEER
Terinzagelegging ontwerp-besluiten
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo liggen vanaf 20 februari 2004 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage de ontwerpbesluiten op de aanvragen voor de milieuvergunning van:


* De heer B.J.J. Franke, Bellinckhofweg 7 in Weerselo voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij.

* Wilco Air B.V., De Mors 149 in Ootmarsum voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor de opslag van propaan en gasflessen en het vullen van gasflessen.
* Maatschap Pikkemaat, Bergvennenweg 15 in Lattrop voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij.
* De heer G.H.M. Scholten, Koehorsterweg 2 in Deurningen voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij.

Bedenkingen tegen de ontwerpbesluiten kunnen door een ieder tot en met 19 maart 2004 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


1. Het houden van een bruiloftsfeest op 10 juli 2004 van 12.00 tot
01.00 uur aan de Churchillstraat te Denekamp.
2. Het houden van een loopevenement op 4 juni 2004 van 18.00 tot
22.30 uur in Ootmarsum.
Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis te Denekamp. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:


+ Bestuur ponyclub de Kanaalruiters voor het houden van een loterij op 29 mei 2004.

+ Bestuur Scouting Margaretha Sinclair voor het houden van een verkoopactie op zaterdag 3 april 2004 van 09.30 tot 12.00 uur.

+ Café Deurloop voor het houden van een carnavalsmiddag en avond op 21 februari 2004 van 12.00-23.00 uur in Café Deurloop, Molenstraat 5 te Ootmarsum, en in een tent achter de horecagelegenheid.
Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

COLLECTEN en KLEDINGINZAMELING

Er is voor week 9, van 23 tot en met 28 februari 2004 géén collectevergunning of
kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

BEVOLKINGSONDERZOEK BAARMOEDERHALSKANKER BIJ VROUWEN GEBOREN IN


1949

Elk jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn.
Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelname aan het onderzoek is gratis. Persoonlijke en medische gegevens van de betreffende vrouwen worden opgenomen in de registratie van het bevolkingsonderzoek.

Het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Deze stichting zorgt er voor dat alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar één keer in de 5 jaar worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek.

In de periode 16 februari 2004 tot en met 2 april 2004 krijgen alle vrouwen in Twente die in 2004 55 (1949) worden via de SBBT of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Heeft u nog vragen? Bel dan met de SBBT: 074 - 247 01 42 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Of kijk op www.uitstrijkje.nl