Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 februari 2004


Apeldoorn - rijden onder invloed

Een 31 jarige man uit Apeldoorn is 18 februari omstreeks 02.50 uur aan de Griftstraat aangehouden omdat hij met alcohol op in zijn auto was gestapt.Bij een controle zag men de man rijden.Bij het zien van de politie parkeerde de man zijn auto en wilde te voet verder gaan.De bestuurder werd gevorderd mee te werken aan een blaastest.Hij bleek een promillage te hebben van ruim 2.Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 12 uur.


Apeldoorn - inbraak in winkel


In de nacht van 17 op 18 februari is er ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat.
De dader heeft zicht toegang tot het pand verschaft door het vernielen van een ruit.
Het pand werd doorzocht en een kassa werd opengebroken maar er zat verder niets in.
De dader is zonder buit vertrokken.


Apeldoorn - 2 winkeldieven aangehouden


Op 17 februari omstreeks 17.15 uur zijn aan de Schapendoesweg een 29 jarige en een 19 jarige man beide uit Apeldoorn aangehouden ter zake winkeldiefstal.De twee heren wilden samen de goederen voor het avondeten wegnemen, maar werden hierbij opgemerkt door het winkelpersoneel.Er wordt proces verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - vrouw op brute wijze van tas beroofd


Op 17 februari omstreeks 19.45 uur is een 62 jarige vrouw uit Apeldoorn op brute wijze in het Mheenpark van haar tas beroofd.Ze was onderweg via het Mheenpark naar het ontmoetingcentrum
"Het kruispunt" toen uit de tegenovergestelde richting een man aan kwam fietsen die de draagriem van haar schoudertas pakte. De vrouw droeg haar tas om haar nek en kwam ten val.Ze is doorgelopen naar het ontmoetingscentrum en heeft van daaruit de politie gebeld.
De vrouw klaagde over pijn in haar gehele lichaam en in het bijzonder haar hoofd en kaken.


Wenum Wiesel - snelheidscontrole


Op 17 februari is aan de Zwolseweg van 10.00 uur tot 15.00 uur radarcontrole gehouden. In totaal passeerden 2775 voertuigen de radarauto. Hiervan reden 96 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u .


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --