Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 17 februari 2004 (18-02-2004)

Standplaatsen 'minimarkten'

Standplaats zorgboerderij 'de Laarhoeve'
De Laarhoeve is een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. Op de boerderij worden onder meer groenten geteeld en verwerkt. De Laarhoeve wil de zelfgemaakte producten verkopen op de markt die wekelijks wordt gehouden op het Laarplein in Diessen. Het college stemt daarmee in en verleent vergunning voor het innemen van een standplaats op vrijdagmiddag tussen 13.30 en 18.00 uur.

Verzoek tot verplaatsing weekmarkt
3VO afdeling Diessen heeft een verzoek ingediend om de Diessense weekmarkt te verplaatsen van het Laarplein naar het parkeerterrein bij Hercules (aan de Rijtseweg). Argumenten die 3VO aanvoert zijn dat de verkeersveiligheid met deze verplaatsing gediend is en dat de markt voor oudere voetgangers beter toegankelijk is. Na afweging van deze argumenten en die van de marktkooplui - die geen voorstander zijn van verplaatsing - heeft het college besloten de huidige situatie nog niet te wijzigen. Op een later tijdstip zal hierover worden overlegd met het belangenorgaan Diessen (dat nu nog in de oprichtingsfase verkeert).

Standplaats 'ijsverkoop'
In 2001 is besloten in Esbeek te starten met een minimarkt met verkooppunten voor groente/fruit, kaas en zuivel, bloemen/planten en vis. Door gebrek aan belangstelling van marktkooplui is tot op heden alleen een standplaats voor vis ingenomen.
Aangezien er dus nog drie plaatsen onbezet zijn, heeft het college besloten een verzoek om een standplaats voor ijsverkoop - in de periode april tot en met oktober 2004 - in te willigen.

Restauratie kerktoren Sint Willibrorduskerk
Het college heeft besloten de restauratiewerkzaamheden aan de toren van de Sint Willibrorduskerk te gunnen aan aannemersbedrijf De Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Bestuursovereenkomst in het kader van de Reconstructiewet In het voorjaar van 2002 werd de Reconstructiewet van kracht. Essentieel voor het slagen van de reconstructie is betrokkenheid van alle overheden bij de totstandkoming en uitvoering van het reconstructieplan. Om die betrokkenheid te waarborgen sluiten Gedeputeerde Staten met de besturen van de betrokken gemeenten en waterschappen een bestuursovereenkomst. In die bestuursovereenkomst wordt vastgelegd op welke manier die betrokkenheid én de afstemming van procedures voor vaststelling of herziening van bestemmingsplannen zijn gewaarborgd.
De bestuursovereenkomst wordt in maart voorgelegd aan de gemeenteraad.

Milieujaarverslag 2003
Het milieujaarverslag over 2003 wordt ter goedkeuring aan de gemeenteraad aangeboden. Op grond van de Wet milieubeheer zijn gemeenten verplicht om een milieujaarverslag op te stellen. Het jaarverslag geeft inzicht in uitgevoerde milieutaken van het afgelopen jaar én in de knelpunten die daarbij zijn opgetreden.