Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 februari 2004


Vaassen - gereedschappen weg bij autokraak


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een geparkeerde auto aan de De Wetstraat in Vaassen. Een raam werd vernield en er werden enkele zaagmachines, accuboormachines, een schaafmachine en een autoradio weggenomen.


Epe - schouw in brand


De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een binnenbrand in een woning aan de Klimtuin in Epe. Door nog onbekende oorzaak raakte de houten schouw in brand.
De brand was snel onder controle. De schade is nog niet vastgesteld.


Vaassen - Politie alert op rijgedrag bromfietsers


Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie dinsdagavond toezicht gehouden op bromfietsers in de omgeving van de Suikerbrink in Vaassen. Twee bestuurders werden bekeurd. Een 16 jarige kreeg een boete van E 55,- wegen rijden zonder helm. Een 20 jarige snorfietsbestuurder kreeg een boete van E 25,- wegens rijden zonder oranje plaat.


Hattem - Politie helpt schaap op het droge


In een sloot langs de A28 trof de politie een schaap aan. Het dier kon zich niet meer bewegen en had vermoedelijk al geruime tijd vast gezeten. Met veel moeite lukte het de politiemensen om het dier op het droge te krijgen. De eigenaar werd gewaarschuwd.


Wezep - snelle brommer uit verkeer genomen


Tijdens motorsurveillance heeft de politie dinsdagmiddag de brommer van een 18 jarige jongeman uit Wezep uit het verkeer genomen. De jongeman verminderde bij het binnenrijden van de bebouwde kom en een 30 km. zone geen enkele snelheid. Hij bleef onverminderd met zo'n 80 km. per uur doorrijden. De technische dienst zal de brommer controleren.


Oldebroek - Verdachte figuren gesignaleerd


Afgelopen rond 01.00 uur werden door buurtbewoners op de Otto Veeninglaan in Oldebroek enkele jongelui op verdachte wijze gesignaleerd. Men liep langs geparkeerde auto's en langs woningen. Door de politie werd niemand meer aangetroffen. Wel bleken een tweetal geparkeerde auto's te zijn opengebroken.
Omstreeks 04.30 uur werd de politie gebeld over verdachte figuren in een auto met Pools kenteken bij de parkeerplaats bij de Mierennestschool en nabij het gemeentehuis in Oldebroek. Een auto bleek te zijn opengebroken. De eigenaar van de auto achtervolgde de auto, een audi met Pools kenteken, maar raakte ze kwijt bij de Mheneweg Noord in Oosterwolde. De politie heeft de auto niet meer gesignaleerd.


Hierden - snelheid


Bij een controle op de Zuiderzeestraatweg in Hierden, werden dinsdagmorgen 20 bestuurders bekeurd. 584 auto's passeerden. De hoogste snelheid was 95 km. per uur.


Harderwijk - snelheid


Tijdens een snelheidscontrole op de Deventerweg passeerden dinsdagmiddag 1685 voertuigen. Er werden 150 bestuurder bekeurd. &9 km. was de hoogste snelheid waar 50 was toegestaan.


Nunspeet - boete van voor belediging

Een 32 jarige man uit Nunspeet die afgelopen weekeinde op de Stationslaan in Nunspeet werd aangehouden nadat hij een politieman beledigde toen hij werd bekeurd voor wildplassen, is door de officier van justitie een boete opgelegd van E 130,-
Voor het wildplassen was hem al een bekeuring uitgereikt van E 50,-


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --