Politie Zuid-Holland-Zuid

18/02 District Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-02-2004 - Persberichten District I

OVERVAL BENZINESTATION (vervolgbericht 21 december 2003) DORDRECHT De politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar een overval. Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats stond hiervoor gesignaleerd. Politiemensen hielden hem op dinsdag 17 februari 2003 in Amsterdam aan omdat hij daar stennis schopte. Na controle bleek de signalering voor de overval. Deze gebeurde op zondagmorgen 21 december 2003 bij een benzinestation aan de Leeuwstraat in Dordrecht. Rond 08.40 uur stapte de verdachte daar binnen en bedreigde een 46-jarige medewerkster. De overvaller vertrok met vermoedelijk geld en telefoonkaarten.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag, 17 februari 2004, omstreeks 14.40 uur, vond op de Groenezoom een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een motorfiets. Een bestelauto, bestuurd door een 22 jarige man uit Dordrecht sloeg linksaf de inrit van het sportcomplex Hercules in. Een motorfiets, bestuurd door een 33 jarige man uit Dordrecht haalde op dat moment de bestelauto in welke richting aangaf. Een aanrijding volgde. De motorfiets kwam ten val. De duo passagier, een 29 jarige vrouw uit Dordrecht, liep vermoedelijk een gebroken knie op en werd per ambulance vervoerd naar het Albert Schweitzerziekenhuis. De motorrijder kwam met de schrik vrij. De motorfiets raakte rondom beschadigd.

JASSEN
DORDRECHT- Een 46 jarige vrouw uit Den Haag is aangehouden wegens diefstal van drie dure jassen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 17 februari 2004, omstreeks 15.30 uur, in een winkel op de Voorstraat. De vrouw stopte drie jassen met een totale waarde van 577 euro in een geprepareerde tas en liep de winkel uit. Ze werd betrapt door een beveiligingsbeambte en overgedragen aan de politie. Ze is ingesloten en in verzekering gesteld. Ze wordt donderdag 19 februari voorgeleid aan de Officier van Justitie.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een controle op dinsdag, 17 februari 2004, in het centrum van Dordrecht hebben politieagenten 39 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor diverse verkeersovertredingen, alcohol nuttigen op de openbare weg en hangen op het perron van het centraal station. Ook werden twee personen aangehouden wegens het gebruik of voor handen hebben van harddrugs.

AANGEREDEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HENDRIK IDO AMBACHT- Een 57 jarige vrachtautochauffeur uit Zwijndrecht is aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagavond, 17 februari 2004, omstreeks 18.15 uur, op de parkeerplaats Sandelingen West langs de Rijksweg A16 ( richting Dordrecht). De chauffeur stond geparkeerd op de parkeerplaats. Terwijl hij richting het tankstation liep hoorde hij glasgerinkel en dacht dat er in zijn vrachtauto werd ingebroken. Hij liep terug en zag dat er van achter het restaurant een personenauto met hoge snelheid de hoek om kwam. De bestuurder reed vermoedelijk opzettelijk op de man in. Hij werd geraakt door de grijze personenauto en kwam op het wegdek terecht. Hij werd met rugklachten en schaafwonden per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis.

Politieagenten troffen een personenauto aan met ingeslagen ruit. Bleek dat er was gepoogd in te breken door vermoedelijk de bestuurder van de grijze personenauto, welke na het voorval met hoge snelheid doorreed. De politie stelt een onderzoek in. Ze is op zoek naar getuigen of mensen die iets weten van deze zaak. Ze worden verzocht te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

OPGELICHT
DORDRECHT- Een 41 jarige man uit Dordrecht is opgelicht. Dit gebeurde enige dagen geleden op vrijdag 13 februari 2004. Hij deed op dinsdag, 17 februari 2004, aangifte bij de politie. Een onbekende man kwam bij het slachtoffer, welke begeleid woont, aan de deur. Hij vroeg of de bewoner interesse had in een internet abonnement. De bewoner liet de onbekende man binnen en bekeken de computer. Na invulling van de papieren nam de man de computer mee om zogenaamd een kastje in te bouwen. De computer is tot heden nog niet teruggebracht en het zogenaamde bedrijf waarvoor de man werkte bestaat niet. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken. Trap er niet in, laat deze lieden niet binnen en geef vooral niets mee. Als mensen het niet vertrouwen kunnen zij altijd bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETSEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Voor fietsendiefstal heeft de politie vier jongens aangehouden. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 17 februari 2004. Agenten gingen naar een melding bij De Plaats in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar hield men drie jongens tegen in verband met fietsendiefstal. Agenten hielden de drie en even later de vierde verdachte aan. In de buurt vonden zij een aantal vermoedelijk gestolen fietsen die klaar stonden. De aangehouden verdachten zijn 14 jaar en komen alle vier uit Hendrik-Ido-Ambacht.

GESTOLEN AUTO
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagavond, 17 februari 2004, omstreeks 22.30 uur, is in een woning te Zwijndrecht een 48 jarige man uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Politieagenten troffen de auto op een parkeerplaats op het Fazantplein. De verdachte werd aangehouden wegens heling. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK BEDRIJVEN
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 18 februari 2004, omstreeks 03.20 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Noordhoevelaan. Nadat een ruit vernield werd kon men binnenkomen. Er is een (nog) onbekende hoeveelheid computerapparatuur gestolen.Omstreeks 03.50 uur werd tevens ingebroken in een bedrijf aan de Maxwellstraat. Hier werd een stoeptegel door een ruit gegooid. Er werden twee computerkasten gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.