2e persbericht van woensdag 18 februari 2004

Eindhoven 18-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na stalking en mishandeling

Dinsdagmorgen om 08.15 uur is op De Vriesstraat een 48-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 49-jarige ex vriendin jarenlang ernstig te hebben mishandeld en nadat de relatie verbroken was, haar te hebben gestalkt. Hij is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Geldrop: Gewonde bij eenzijdig ongeval

Een 35-jarige motorrijder uit Someren is woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A67 ter hoogte van de afrit Geldrop. Het slachtoffer reed over de A67 komende uit de richting Venlo en verloor in een bocht naar links de macht over het stuur. Hij reed daarbij tegen een hectometer paaltje en werd gewond aan zijn enkel en pols. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Woensdagmorgen is er op de Tienendreef een snelheidscontrole gehouden. 104 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Tussen 07.30 uur en 11.45 uur is er op de Vestdijk en de Professor Dr Dorgelolaan een snelheidscontrole gehouden. 45 bestuurders werden staande gehouden en bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Eersel: Roodlicht controle

Bij een rood lichtcontrole op de kruising Nieuwstraat Markt zijn woensdag acht bestuurders bekeurd. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm.

Valkenswaard: Gewonde bij eenzijdig ongeval

Een 29-jarige automobilist uit Neerpelt (B) is woensdagmorgen omstreeks 09.15 uur op de Peeldijk bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Het slachtoffer reed over de Peeldijk komende vanuit de richting van de Maastrichterweg en moest plotseling uitwijken voor een overstekende kat. Hierbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed tegen een aan de linkerzijde van de weg staande lantaarnpaal. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken sleutelbeen op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Tasjesroof

Op de Kerkstraat is woensdagmorgen omstreeks 10.15 uur, een 21-jarige Helmondse het slachtoffer geworden van een tasjesrover. Het slachtoffer was bezig haar bromfiets weg te zetten toen er plotseling een ongeveer 30-jarige, donkere man op een fiets langs reed en de tas uit haar handen trok. In de tas zat een defecte GSM.

Asten: Diefstal uit een bedrijf

Tussen maandagavond 21.00 uur en dinsdagmorgen 07.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Bonksel, Men kwam binnen door verbreking van een raam aan de voorzijde. Uit het bedrijf is een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen.

Eindhoven: Aanhoudingen voor mensenhandel en smokkel

Dinsdagochtend vond een doorzoeking plaats in een woning aan de Kamillestraat, omdat de politie het vermoeden had dat in het pand vrouwen verbleven die werden gedwongen om in de prostitutie te werken. In de woning werden drie Bulgaarse vrouwen van 36, 25 en 18 jaar aangetroffen. Uit verder onderzoek bleek het 36-jarige slachtoffer ook een bemiddelingsfunctie in het geheel te hebben. Hierop is zij dinsdagmiddag rond 15.35 uur aangehouden op het politiebureau aan de Mathildelaan. De Bulgaarse vrouwen krijgen een zogenaamde vreemdelingenstatus. Zij kunnen op deze manier voor het onderzoek legaal in Nederland verblijven. Gedurende het onderzoek werd s ochtends in een woning in Woensel Zuid de 38-jarige Eindhovense huurder van het pand aan de Kamillestraat aangehouden op verdenking van mensenhandel en -smokkel. De aangehouden man en vrouw zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De verdachte man wordt vrijdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Eindhoven: Dronken man valt van snorfiets

Een man van 36 jaar uit Eindhoven heeft woensdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken op een snorfiets reed. Rond 15.00 uur viel de man op de Vestdijk van zijn snorfiets. Toen agenten erbij kwamen, bleek al snel dat hij onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies hij een promillage van 1,40. Daarvoor kreeg hij een rijverbod van zes uur en moest hij zijn auto-rijbewijs inleveren.

Helmond: Vrouw gewond; getuigen gezocht

Een 39-jarige vrouw uit Helmond is maandagavond met hersenletsel in het ziekenhuis opgenomen nadat ze was gevonden op het fietspad tussen Aarle-Rixtel en Helmond. Het is nog onbekend hoe de vrouw daar terecht is gekomen en hoe ze gewond is geraakt. Een oudere man heeft de vrouw rond 21.00 uur gevonden en het alarmnummer gebeld. Vervolgens is hij weggegaan voordat de hulpverleners bij de vrouw waren. Ook drie jongens zouden bij de vrouw zijn geweest, maar ook zij zijn weggegaan. De politie is nu op zoek naar de man en de jongens. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844.