Gemeente Den Haag

februari 2004
Publiekstemming Haagse Heldenprijs 2004 van start (18 februari)

Een onafhankelijke jury heeft uit de inzendingen drie projecten genomineerd voor De Haagse Heldenprijs 2004. Dit is de prijs voor het beste idee om de wijkveiligheid te verbeteren. Genomineerd zijn: de straatvertegenwoordigers in Laak Centraal, de winkeliers van de Frederik Hendriklaan en de Stichting Straatkunst Scheveningen. Het Haagse publiek kiest nu de winnaar.

Hagenaars kunnen op drie manieren stemmen op het project van hun keuze: per SMS, per post of per e-mail. Het project dat de meeste stemmen krijgt, is de winnaar van De Haagse Heldenprijs 2004. D e straatvertegenwoordigers uit Laak Centraal spreken bewoners aan op hun gedrag en geven zaken die niet in orde zijn door aan de gemeente en politie. De winkeliers van de Frederik Hendriklaan zijn genomineerd met hun portofoonsysteem waarbij ze elkaars hulp inroepen wanneer er iets verdachts gebeurt in de winkel. En de Stichting Schilderkunst Scheveningen voorkomt graffiti met muurschilderingen door buurtbewoners en gaat zo vervuiling en verloedering tegen.

De prijs (5000 euro) wordt in april uitgereikt door burgemeester Deetman. Het bedrag moet worden besteed aan het vergroten van de veiligheid in de eigen omgeving. De publieksstemming sluit op 16 maart 2004.

Instructie stemmen:

- Per e-mail. U surft naar www.denhaag.nl/veilig en volgt daar de steminstructie.

- Per SMS. U stuurt de tekst DH, gevolgd door uw keuze (A, B of C) naar het nummer 2233. Voorbeeld: voor optie A stuurt u een SMS-bericht met als tekst DHA naar het nummer 2233. U ontvangt dan een SMS-bericht ter bevestiging. Het ontvangen van dit bericht is uiteraard gratis.
- Per post. U stuurt de bon in die op 3 maart verschijnt in de Stadskrant of u zendt een postkaart. Als u kiest voor een postkaart, schrijft u hierop uw keuze: A, B of C. Ook vermeldt u uw naam en adres op de postkaart. U kunt deze zenden naar: Gemeente Den Haag, directie VEB, Haagse Heldenprijs 2004, Antwoordnummer 1450, 2508 GA Den Haag. Een postzegel is niet nodig.

Veiligheidsplan
Den Haag looft de veiligheidsprijs uit in het kader van het plan 'Een veilig Den Haag: een opdracht aan alle Hagenaars'. Dit plan beschrijft hoe Den Haag werkt aan veiligheid. In 2006 moeten de criminaliteit en overlast met 25 procent zijn gedaald en de Hagenaar zich veiliger voelen. Voor de gemeente Den Haag is dit prioriteit nummer een. Centraal in de aanpak staat de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het delen van verantwoordelijkheden. Het plan 'Een veilig Den Haag' is met samenwerkingspartners in de stad opgesteld en overlegd met inwoners en maatschappelijke organisaties. Voor meer informatie: www.denhaag.nl/veilig.