Gemeente Den Haag

februari 2004
Informatieavond bestemmingsplan automobielmuseum (16 februari)

Op 18 februari organiseert de gemeente Den Haag een informatieavond over een herziening van het bestemmingsplan Marlot- Reigersberg. In dat gebied valt de ontwikkeling van het automobielmuseum. De informatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Wijk- en Dienstencentrum aan de Ivoorhorst 155.

Bestemmingsplan
Vooruitlopend op het nader uit te werken bestemmingsplan, waarin de conservering van het gebied Marlot-Reigersbergen voorop staat, wordt nu een wijziging van het huidige bestemmingsplan voorgesteld. Met deze wijziging is het mogelijk invulling te geven aan het plan om het Nederlands Automobiel Museum een plek in Den Haag te geven, waarbij een zorgvuldige aansluiting op de ontwikkelingsvisie voor deze Landgoederenzone centraal staat.

Kansen voor groen
De plannen voor het Nederlands Automobiel Museum betekenen een belangrijke opwaardering van de huidige kwekerijlocatie aan de Leidsestraatweg. Met de plannen wordt zoveel mogelijk aangesloten bij omgeving en is rekening gehouden met het bijzondere karakter van de plek. Natuur en milieu worden hierbij niet aangetast en de huidige ecologische structuur blijft gehandhaafd. Daar waar mogelijk wordt de groene uitstraling versterkt, zo zullen er na de realisatie van het plan meer bomen in het gebied staan dan nu.

Samenspraak
Om belangstellenden en omwonenden in de gelegenheid te stellen het gehele proces te volgen en daar waar mogelijk mee te denken over de te volgen stappen, organiseert de gemeente een informatieavond. Daar zal uitleg worden gegeven over het bestemmingsplan en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over de inhoud van het plan en de mogelijke inspraak.