Gemeente Voorburg-Leidschendam


Expertmeeting strategische visie Leidschendam-Voorburg

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 6 februari 2004
---

Op woensdag 18 februari 2004 organiseert de gemeente een expertmeeting voor genodigden in huize Swaensteijn te Voorburg. Tijdens deze bijeenkomst discussiëren vertegenwoordigers van instellingen, organisaties en sleutelfiguren over Leidschendam-Voorburg. Besproken wordt wat sterk is aan deze gemeente en wat zwak. Leden van de gemeenteraad zullen tijdens deze bijeenkomst actief meepraten.

Strategische visie
De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt aan een toekomstvisie voor de gemeente, een zogenaamde strategische visie. De visie moet een perspectief beschrijven voor de ontwikkeling die de gemeente de komende tien tot twintig jaar wil doormaken. Het proces om te komen tot de visie is opgedeeld in drie fasen: weten, wensen en wegen. De naam van het proces is ´Blik op Leidschendam-Voorburg.´

De eerste fase is inmiddels doorlopen in de vorm van brainstormsessies en onderzoek door gemeenteambtenaren en heeft geresulteerd in het rapport ´De gemeente in kaart´. Het rapport geeft aan de hand van een zestal thema´s (bevolking, woonmilieu, economisch profiel bereikbaarheid, voorzieningen en de regio) de stand van zaken van Leidschendam-Voorburg weer. Deze beelden zijn onderbouwd met feiten en cijfers over de gemeente.

Debat in commissie Algemene Zaken
Het rapport ´De gemeente in kaart´ wordt tijdens de expertmeeting gepresenteerd. Daarna wordt besproken of het beeld dat geschetst is klopt met de ervaringen van de aanwezigen.

De uitkomsten van het gesprek zijn input voor het debat over het rapport ´De gemeente in kaart´ in de commissie Algemene Zaken op 17 maart 2004. De commissie zal het rapport op 17 maart vaststellen waarna het als uitgangspunt kan dienen voor de volgende fase in de strategische visie: die van het wensen. In die fase wordt nagedacht over verschillende toekomstscenario´s voor de gemeente. De inwoners zullen tijdens deze fase nadrukkelijk worden uitgenodigd om mee te denken. Tijdens de laatste fase, die van het wegen, moet het gemeentebestuur over de verschillende opties voor de toekomst knopen doorhakken.