Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, Feb 18, 2004

Van der Moolen bereikt overeenkomst op hoofdlijnen met SEC and NYSE

In reactie op de vele perscommentaren in de media per heden, deelt Van der Moolen Holding N.V. mede dat VDM Specialists USA een overeenkomst op hoofdlijnen heeft bereikt met de staf van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) en met de "enforcement division" van de New York Stock Exchange over het kader van een settlement met betrekking tot het lopend onderzoek in de handelsactiviteiten van de specialist op de NYSE. Als enig nog af te ronden punt staat het definitieve bedrag nog open van de potentiële compensatie en eventuele boete.
Elke definitieve overeenkomst is onderhevig aan de evaluatie en goedkeuring van de commissie van de SEC.
Van der Moolen heeft in dit kader bij de commissie voorgesteld een bedrag in de range tussen minimaal $ 51,8 miljoen en maximaal $ 57,7 miljoen. Alhoewel de staf van de commissie zijn aarzelingen heeft geuit over dit voorstel heeft men het desalniettemin in overweging genomen.
Van der Moolen benadrukt dat in geval het voorstel niet geaccepteerd wordt het definitieve bedrag zal liggen aan de bovenkant van de range.

Meer informatie over Van der Moolen: www.vandermoolen.com.

Disclaimer:
Sommige uitspraken in dit persbericht betreffen uitspraken ten aanzien van de toekomst ("forward-looking statements"). Deze uitspraken, waarin de woorden "voorzien", "geloven", "van plan zijn", "schatten", "verwachten", "hopen" en soortgelijke woorden voorkomen, zijn gebaseerd op inzichten en verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan risicos en onzekerheden, waardoor de feitelijke resultaten hiervan aanzienlijk kunnen afwijken. De lezers worden daarom gewaarschuwd om niet teveel belang te hechten aan deze uitspraken ten aanzien van de toekomst en worden verwezen naar de documenten die door de onderneming zijn gedeponeerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission, met name het meest recente document op basis van Form 20-F, waarin belangrijke risicofactoren worden geïdentificeerd waardoor de feitelijke resultaten kunnen afwijken, inclusief de uitkomst van het onderzoek van de NYSE en de hieraan gerelateerd

For more information: Investor Relations/Corporate Communications, phone +31 (0)20 5356 789