Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 8 / 2004)

logo bericht uit maastricht

Aangepaste openingstijden GemeenteLoket
Aangepaste openingstijden GemeenteLoket

Op maandag 23 februari is het GemeenteLoket alleen voor aangifte geboorte of overlijden open van 09:30 tot 11:00 uur. Voor overige producten is het loket gesloten. Op dinsdag 24 februari is het GemeenteLoket gesloten. Vanaf woensdag is het weer regulier geopend.

dotline

Controles brandveiligheid
Controles brandveiligheid

Nu de carnavalstijd nadert, komen er bij de gemeente vragen binnen over welke versieringen er nu wel en niet mogen. Daarom willen we de eisen met betrekking tot de brandveiligheid van versieringen in de horeca, kantines, aula's en dergelijke onder de aandacht brengen.

dotline

tunnel
Werkzaamheden tunnel Maasboulevard

In verband met werkzaamheden aan de tunnel Maasboulevard, is deze afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen op maandag 23 februari 2004 van 08.00 uur tot 16.00 uur. Op de ring wordt dit via speciale borden aangegeven.

> Wat vindt u van onze tv-spot?
> Vrijwilligers: 'Samen aan slag!'
> Geregistreerd als kiezer?
> Maaspost niet ontvangen?
> Correctie telefoonnummer Wachtdienst
> Correcties Gemeentegids Maastricht

Aangepaste openingstijden GemeenteLoket

In verband met carnaval is op maandag 23 februari 2004 het GemeenteLoket alleen voor aangifte geboorte of overlijden open van 09:30 tot 11:00 uur. Voor overige producten is het GemeenteLoket gesloten. Op dinsdag 24 februari 2004 is het GemeenteLoket gesloten. Vanaf woensdag 25 februari 2004 is het GemeenteLoket weer regulier geopend.

Informatie over de reguliere openingstijden vindt u op de pagina met contactinformatie.

> Contactinfo

Controles brandveiligheid

Controles brandveiligheid Nu de carnavalstijd nadert, komen er bij de gemeente vele vragen binnen over wat er nu wel en wat er nu niet mag met betrekking tot versieringen. Daarom willen we de eisen met betrekking tot de brandveiligheid van versieringen in horecagelegenheden, kantines, aula's en dergelijke onder de aandacht brengen.

Horizontale plafondversieringen

Versieringen aan het plafond dienen minimaal 2,50 meter boven de vloer aangebracht te zijn en moeten moeilijk ontvlambaar zijn. Moeilijk ontvlambaar zijn materialen die niet direct vlam vatten en zelfdovend zijn. Het vaststellen of een versiering moeilijk ontvlambaar is, kan via een praktijkproef worden aangetoond.
Neem een monster (5 x 25cm) van het materiaal en houdt tien seconden een lucifer aan een uiteinde hiervan. Doe de lucifer weg zodra dit uiteinde vlam heeft gevat. De vlammen moeten dan direct (binnen drie seconden) doven. Verder mag er geen zichtbare zwarte rook van het proefstuk afkomen en het mag niet druppelen.
Als het proefstuk geen vlam vat, of na het vlam vatten direct dooft, geen zichtbare rook produceert en niet drupt is het materiaal moeilijk ontvlambaar.
Piepschuim, landbouwplastic en dergelijke zullen - ook na behandeling met brandvertragende middelen - gemakkelijk ontvlambaar zijn en worden dus niet toegestaan.

Verticale wandversiering

Wandversieringen en staande versieringen moeten moeilijk brandbaar zijn. Dat wil zeggen dat slingers, doeken enz niet zijn toegestaan, ook niet na een brandvertragende behandeling. Moeilijk brandbaar zijn materialen die minimaal voldoen aan klasse 2 van de NEN 6065. Bijvoorbeeld (houten) plaatmateriaal van minimaal 3,5 mm dik of metaalachtige materialen. Slingers, doeken en dergelijke die met een brandvertragend middel zijn behandeld, vallen niet in klasse 2. Uitzonderingen: Voor de aankleding/versiering van bijvoorbeeld een podium mag hier in zeer beperkt mate van worden afgeweken. Maximaal 5 procent van het wandoppervlak en verspreid aangebracht. Een enkele slinger of doeken achter een podium is toegestaan, mits moeilijk ontvlambaar (gemaakt).

Controles

De Brandweer en Bouwtoezicht zullen gezamenlijk steekproefsgewijs een aantal horecapanden controleren.

Informatie
Hebt u nog vragen? Dan kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur terecht bij de afdeling Preventie van Brandweer Maastricht, telefoonnummer: (043) 350 53 99.

Werkzaamheden tunnel Maasboulevard

Werkzaamheden tunnel Maasboulevard In verband met werkzaamheden aan de tunnel Maasboulevard, is deze afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen op maandag 23 februari 2004 van 08.00 uur tot 16.00 uur. Op de ring wordt dit via speciale borden aangegeven.

De aannemer is deze dag bezig met het afwerken van de bouwkundige constructie. Ook wordt de veiligheidsinstallatie nog een keer gecontroleerd: camera's worden nagekeken, extra geluidsboxen worden opgehangen, enkele verlichtingspunten worden vervangen. Het rookscherm wordt gerepareerd.

Actuele informatie over wegwerkzaamheden staat op onze pagina met Wegwerkzaamheden.

> Wegwerkzaamheden

Wat vindt u van onze tv-spot?

Wat vindt u van onze tv-spot? De tv-spot 'Bericht uit Maastricht' is te zien op TV Maastricht, telkens na Stadslicht. Het bericht wordt wekelijks ververst. Het doel van de spot is u op hoofdlijnen te informeren over gemeentelijk nieuws. Wat vindt u van deze tv-spot? Doen we het goed of juist niet? U kunt uw mening geven via onze website www.maastricht.nl. Of stuur een brief naar Gemeente Maastricht, afdeling Communicatie, postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

De gemeente publiceert het Bericht uit Maastricht via de website www.maastricht.nl, het huis-aan-huisblad 'De Maaspost', de cultuuragenda `Week-In-Week-Uit' en de tv-spot 'Bericht uit Maastricht' op TV Maastricht. Het doel van de laatste twee is burgers op hoofdlijnen te informeren. Wie meer wil weten, wordt doorverwezen naar de website of De Maaspost. Voor uitgebreidere informatie die langere tijd actueel blijft, kan de gemeente ook folders inzetten.

> Geef uw mening over de tv-spot

Vrijwilligers: 'Samen aan slag!'

Eind vorig jaar organiseerde Gemeente Maastricht in het MECC de bijeenkomst `Samen aan slag!'. Een bijeenkomst voor iedereen die met vrijwilligerswerk te maken heeft in Maastricht. Belangrijk onderwerpen waren de resultaten en de conclusies van de `Nulmeting vrijwilligerssector in Maastricht 2003'.

Wethouder Marina Mesman over het grote belang van onze Maastrichtse vrijwilligers voor onze stad: "Als gemeente willen wij goed toegeruste vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in onze stad hebben. Daarom vinden wij het belangrijk om te weten wat die vrijwilligers en bestuursleden van clubs en verenigingen nodig hebben om hun functioneren als vrijwilligersorganisatie te verbeteren. Zij moeten ook weten wat ze van ons, `de gemeente', wel en niet kunnen verwachten. In ieder geval willen wij vanuit onze regierol het vrijwilligerswerk duurzaam versterken."

Op basis van de resultaten van het onderzoek is die avond met tientallen betrokkenen gepraat over de zaken die aangepakt moeten en kunnen worden. Ook kwam de vraag aan de orde hoe de partijen elkaar onderling kunnen versterken en de krachten zonodig kunnen bundelen. Het resultaat was een groot aantal vragen en ook verzoeken tot ondersteuning. Om daar een goed antwoord op te geven was meer tijd nodig dan gedacht! De aangekondigde Vrijwilligerskrant, waar uitvoerig op die zaken zal worden ingegaan, komt daarom wat later uit, namelijk medio maart.

Geregistreerd als kiezer?

Op donderdag 10 juni 2004 worden verkiezingen gehouden voor het Europees Parlement. Wilt u weten of u als kiezer geregistreerd staat? Informeer dan bij gemeenteloket, Bureau Verkiezingen. Bent u niet of niet behoorlijk als kiezer geregistreerd? Dan kunt u schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

Maaspost niet ontvangen?

Hebt u de Maaspost niet ontvangen? Geef dit dan door aan DistriQ, de bezorgorganisatie van de Maaspost, telefoonnummer 0900 - 202 16 24 . Alleen als u dit doorgeeft, kan DistriQ de bezorging verbeteren.

De teksten van Bericht uit Maastricht inclusief de bekendmakingen vindt u ook internet (www.maastricht.nl). En op de publicatieborden bij het Gemeente-Infocentrum en Stadskantoor Maastricht II. Daarnaast kunt een gratis exemplaar van de Maaspost afhalen bij onderstaande adressen.

MAASTRICHT WEST

WIJK 11 (centrum)
Binnenstadhuis, Markt 55
Gemeente-Infocentrum Maastricht, Vissersmaas/Bat VVV Maastricht, Kleine staat 1
De Kiekoet, Heggenstraat 2
Techador Entre Deux, Helmstraat 3

WIJK 12
Sigarenmagazijn Boltong, Glacisweg 37a

WIJK 13
Texaco v.d. Woey, Tongerseweg 335

WIJK 14
Tabak De Gezet, St Annalaan 17b
Spar Eussen, Ruttensingel 160a

WIJK 15
Postkantoor Daalhof, Herculeshof 19

WIJK 16
Plusmarkt Savelkoul, Keurmeestersdreef 111a
Texaco Pompstation, Gewantmakersdreef 5
C 1000 Van Wijnbergen, Brusselse Poort
Gemakswinkel Kalimero, Brusselse Poort
Albert Heyn, Brusselse Poort
Dousberg Hotel, Dousbergweg 4

WIJK 17
Erick Lectuur, St Annalaan 52
Sigarenspeciaalzaak Caberg, Clavecymbelstraat 54

WIJK 18
Tabakorie Het Rokertje, Malbergplein 11a

WIJK 19
Gulf Pompstation, Brusselseweg 780

MAASTRICHT OOST

WIJK 21
Bibliotheek Centre Céramique, Avenue Céramique
Sigarenmagazijn Wyck, W.Brugstraat /Rechtstraat 25

WIJK 22
Moha's winkeltje, Kast.Schaloenstraat 62a

WIJK 23
Noodwinkel, Kapelaanstraat, Itteren
Garantmarkt Lardinois, Schoolstraat 26, Borgharen

WIJK 24
Tabak Rouwenhorst, Frankenstraat 118

WIJK 25
Spar Lipsch, Ambyerstraat Noord 27

WIJK 26
C 1000, Burg. Cortenstraat

WIJK 27
Primera Keulen, De Leim 3
6227 CT Maastricht

WIJK 28
Bruna /postkantoor, Winkelcentrum Roserije 329

WIJK 29
Gemeente Maastricht, Randwycksingel 22
Plusmarkt Starren, De Beente 85
Bakkerij Leon, Erasmusdomein 8
AZM Gadet Boekhandel, P.Debeijelaan 25

Correctie telefoonnummer Wachtdienst

Nog een correctie in de Gemeentegids Maastricht 2003/2004. Door een zetfout staat er op pagina 13 een verkeerd telefoonnummer bij de Wachtdienst. Dit nummer moet zijn: (043) 321 66 11. Dit nummer kunt u buiten de kantooruren van het GemeenteLoket bellen als u plotselinge en gevaar opleverende situaties wilt melden, zoals verzakkingen in het wegdek, omgewaaide bomen en dergelijke.

Correcties Gemeentegids Maastricht

Onlangs hebben alle inwoners van Maastricht de Gemeentegids Maastricht 2003/2004 ontvangen. In deze gids staat op pagina 31 de lijst van PvdA-gemeenteraadsleden. Hierin ontbreken de gegevens van de heer Van Loo en staan ten onrechte de gegevens van de heer Jongen.

Dhr. G.M. van Loo
Stadhoudersstraat 13
6224 TK Maastricht
Telefoonnummer: (043) 362 08 84

De heer Jongen is gemeenteraadslid voor D66. Op pagina 32 staat zijn telefoonnummer bij D66 onjuist vermeld. Dit moet zijn: (043) 361 60 38.