Beers Bedrijfsauto

Scania.NL / Beers.NL
Zoeken Dealers Contact Disclaimer

Eerste Scania supervolume voorloopastrekker voor Penske

18/02/2004

Een zeer ruime cabine met een lage instap; optimaal comfort voor de chauffeur (klik voor grotere foto) Onlangs is aan Penske Construct de eerste Scania supervolume voorloopastrekker afgeleverd. Het betreft hier een Scania P114LA6x2/4EB, een voorloopastrekker met een schotelhoogte van 95 cm, waarmee een schoteldruk van 18 ton mogelijk is. Hiermee wordt een uitschuifbare semi-dieplader, voorzien van een 72 ton/meter laadkraan, getrokken.

De trekker is voorzien van een CP19 Topline cabine, die net als alle andere P cabines van Scania een extra lage, comfortabele instap biedt. Ten opzichte van de standaard CP14 cabine is deze CP19 slaapcabine ruim 50 cm langer en biedt daardoor extra leef- en bewegingsruimte voor de chauffeur. De P19 in Topline uitvoering is bovendien uitgerust met een hoog dak, waardoor er extra veel binnenruimte ontstaat. De CP19 Topline is Scania's ruimste kleine cabine. Het voertuig is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Zwolle.

Penske Construct is onderdeel van Penske Logistics Europe. Penske Construct houdt zich onder andere bezig met het vervoer van mobiele bouwketen van en naar bouwplaatsen. De Scania configuratie is bij uitstek geschikt voor dit werk omdat hiermee, vanwege het lage chassis, standaard mobiele bouwketen kunnen worden vervoerd zonder dat de maximale wettelijk bepaalde laadhoogte van 4 meter wordt overschreden. Bovendien is door de voorloopasconstructie, die een schoteldruk toestaat van 18 ton, de montage van een voldoende zware laadkraan mogelijk.
Hiermee kan dit mobiele afzetsysteem volledig selfsupporting opereren met alle operationele en logistieke voordelen van dien.

De reden waarom Penske voor Scania koos, was omdat dat Scania de enige leverancier is die een dergelijke configuratie zonder noemenswaardige aanpassingen áf fabriek kan leveren. Ook de kwaliteit van de 4-serie en, niet in de laatste plaats, de tevredenheid over de Beersorganisatie met z'n landelijke dekking, werden als zeer positief ervaren. Penske Logistics heeft meer dan 100 Scania's in haar vloot.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.