Media deze week

Op de pagina 'Uitspraken in hoofdzaken' treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag uitspraak doet. De lijst met zaaknummers is lang. Gemiddeld wordt wekelijks in 60 zaken uitspraak gedaan. De persvoorlichters van de Raad van State maken op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze lijst treft u op deze pagina aan. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of procedures kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van de Raad van State:

mr. Pieter-Bas Beekman 070 - 426 47 73 / 06 - 52 07 70 04

mr. Frederik Kunst 070 - 426 45 20 / 06 - 52 07 70 00

De mediagevoelige zaken van deze week zijn: Raad van State

(Deze lijst wordt iedere maandag om 14.00 uur geactualiseerd)
* 200300565/1
Beroep van Carbon Black Nederland B.V. tegen de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland aan haar heeft verleend voor een fabriek aan de Welplaatweg in Rotterdam-Botlek. In de fabriek wordt carbon black(roet) geproduceerd. Carbon Black Nederland B.V. is onder meer van mening dat de aan de vergunning verbonden voorschriften voor uitstoot van stikstofoxiden te streng zijn.


* 200302882/1
Hoger beroep van Theehuis Flower Power aan de Dommelstraat in Eindhoven tegen de uitspraak van de rechtbank s-Hertogenbosch van 28 maart 2003. De burgemeester van Eindhoven heeft bij besluit van juni 2001 het Theehuis met onmiddellijke ingang voor een periode van 52 weken gesloten omdat tijdens een onderzoek van de politie Brabant Zuid-Oost in het pand een (te) grote hoeveelheid verdovende middelen was aangetroffen. De rechtbank heeft het daar ingestelde beroep ongegrond verklaard.


* 200302965/1
Hoger beroep van de Eindhovense Radiateurenfabriek tegen de uitspraak van de rechtbank in s-Hertogenbosch van 2 april 2003. Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven heeft vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning verleend voor de bouw van 68 woningen met drie werkruimtes op een terrein aan de Egelstraat in Woensel. Het beroep richt zich onder meer op de voorziene parkeeroverlast en op het feit dat het project niet is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. De rechtbank heeft het daar ingestelde beroep ongegrond verklaard.


* 200304262/1
Beroep van de Vogelbescherming Nederland en de Zeeuwse Milieufederatie tegen het Plan tot verbetering van de gezette steenbekleding Baarland-, Zuid- en Everingepolder van het dagelijks bestuur van het waterschap Zeeuwse Eilanden en het college van gedeputeerde staten van de provincie Zeeland. Met het plan wordt beoogd de steenbekleding van primaire waterkeringen te verbeteren.


* 200305532/1
Beroep tegen de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer heeft verleend voor een jachthaven met restaurant, een watersportwinkel en een logiesgebouw aan de Stommeerweg in Aalsmeer. Het beroep richt zich tegen de hoogte en omvang van het logiesgebouw en tegen de parkeeroverlast die als gevolg van de uitbreiding van het complex met appartementen zal ontstaan.