Ingezonden persbericht

ENEM biedt MKB alternatief voor Microsoft Exchange Server

AMSTERDAM, 20040218 -- Een eigen email server op kantoor klinkt aantrekkelijk. Zeker nu email steeds bedrijfskritischer wordt. Dus willen ondernemers geavanceerd 'outlooken' zoals agenda's van collega's inzien of adressen delen en veilig inloggen vanuit de thuiswerkplek. Maar steeds meer bedrijven beginnen te ontdekken dat dit met MS Exchange server een stuk minder aantrekkelijk is dan het leek. Verrassend hoge licentiekosten, veel meer onderhoudsuren dan verwacht en de email ligt regelmatig 'plat'.


Het kan ook anders. ENEM brengt voor het MKB een nieuw produkt op de markt dat een volwaardig alternatief is voor Microsoft Exchange. Anders dan MS met Exchange biedt ENEM geen software aan, maar een service. Het ENEM systeem is gebaseerd op UNIX wat minder gevoelig is voor aanvallen en stabieler is dan een Microsoft platform.De centrale mailserver van ENEM staat op een veilige, professionele hosting lokatie, en dus niet meer op kantoor. Door deze benadering wordt er aanmerkelijk bespaard op onderhoudskosten en staan bedrijven aan minder risico's bloot, zoals brand, diefstal en technische storingen.

De klanten van ENEM kunnen gewoon MS Outlook blijven gebruiken, inclusief alle groepsfuncties zoals het delen van agenda's en adresboeken. Alle klanten van ENEM hebben spam- en virusfilters. Bovendien biedt ENEM backup en beveiligingsmogelijkheden die tot dusver alleen aan multinationals voorbehouden waren.

De dienstverlening richt zich niet alleen op het technische aspect; veel bedrijven zijn niet op de hoogte van het feit dat hun email soms onderdeel van hun boekhouding is, met de bijbehorende bewaarplicht, of hoe een gedragscode in te voeren voor medewerkers. Ook hierin kan ENEM adviseren.

Veel bedrijven in Nederland gebruiken een oudere Microsoft Exchange versie, en zijn binnenkort gedwongen een nieuwe licentie aan te schaffen Voor veel bedrijven is dit een forse investering.
ENEM rekent af met ondoorzichtige licentie prijsmodellen door helderheid te bieden: een vaste, voordelige prijs per maand.

ENEM B.V., de "Eerste Nederlandse Email Maatschappij B.V.", is gevestigd in Amsterdam. ENEM houdt zich met slechts een ding bezig; het verzorgen van email voor de zakelijke markt.
De mensen achter ENEM zijn Hans Melgers en Rob Rooken, die eerder medeoprichter was van XOIP en Aervik Wireless.

Technisch Direkteur Hans Melgers: "...email is zo vanzelfsprekend geworden dat mensen verwachten dat de email altijd werkt, net als de telefoon. Alles staat stil als de email het niet doet. Applicaties zoals email worden door de meeste bedrijven gezien als bedrijfskritisch, maar niet strategisch. Dit maakt het uitermate geschikt voor uitbesteding aan een gespecialiseerd bedrijf als ENEM..."

Contact:
Eerste Nederlandse Email Maatschappij BV
Rob Rooken
Postbus 10374
1001 EJ Amsterdam
T 030-7990197
F 084-884.44.44
E info@enem.nl
W www.enem.nl




Ingezonden persbericht