Kenneth Herdigein uit The Lion King vanwege stemproblemen

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES

18-02-2004
Amsterdam, 18 februari 2004

KENNETH HERDIGEIN UIT THE LION KING VANWEGE STEMPROBLEMEN

In goed overleg met Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions heeft Kenneth Herdigein besloten af te zien van zijn rol als leeuwenkoning Mufasa in Disney's The Lion King. De combinatie van het intensieve zingen en acteren is een te zware belasting geweest. Hij heeft al enkele weken last van stemproblemen. Er wordt momenteel zes dagen in de week gerepeteerd voor The Lion King die met acht voorstellingen per week te zien zal zijn. De afgelopen tien dagen heeft Kenneth op advies van de KNO-arts absolute stemrust gehouden. Ondanks deze rust blijkt nu dat de geconstateerde overbelasting van de stembanden een te grote belemmering vormt om de rol per 19 maart te kunnen vertolken. Doorgaan met The Lion King zou een te groot risico inhouden voor zijn verdere acteercarrière. Edwin Jonker zal de rol van Mufasa overnemen.

Casting director Job Gosschalk is op verzoek van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions op zoek gegaan naar een geschikte vervanger voor Kenneth Herdigein en heeft die gevonden in Edwin Jonker. Beide producenten zijn gelukkig met de keuze van Edwin Jonker vanwege zijn ruime musicalervaring en bijzondere zang- en acteertalent. Edwin Jonker was onder andere te zien in de musicals Home, Rent en Copacabana. Voor zijn rol in Rent won hij de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie 'Beste Mannelijke Bijrol'. Daarnaast was hij te zien in televisieseries als Spangen, Baantjer en Trauma 24/7 en in de film De Oesters van Nam Kee. Er is een zeer intensief repetitieprogramma samengesteld voor Edwin Jonker. De komende periode zal hij door het creatieve team worden voorbereid op de eerste try out op 19 maart.

Nederland is na onder meer New York, Londen, Hamburg en Tokio het tiende land in de wereld waar The Lion King te zien zal zijn. The Lion King is de jubileumvoorstelling van het 100-jarige Fortis Circustheater in Scheveningen. Op 04-04-04 zal The Lion King in Nederland in première gaan. Informatie via www.thelionking.nl of TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm).

Noot voor de redactie,