Gemeente Alkmaar


Bergerweg, Oude Hoeverweg en Schermerweg drie dagen gedeeltelijk afgesloten

Alkmaar, 18 februari 2004

Op 18, 19 en 20 februari zijn de Bergerweg, Oude Hoeverweg en Schermerweg gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Deze dagen worden bomen verwijderd en verplaatst om ruimte te maken voor een snelroute voor de bus.

Een deel van de bomen wordt gekapt. De andere bomen staan vanaf volgende week elders in Alkmaar, waar ze meer ruimte hebben en beter kunnen groeien. Zo gaan bijvoorbeeld de lindenbomen van de Bergerweg naar een ruime groenstrook in de Bloemaertlaan. Grote kranen zullen de bomen uit de grond hijsen, waarna ze met speciaal vervoer worden gereden naar hun nieuwe bestemming.

De regio Alkmaar krijgt vanaf 2007 een route waar de bus ongehinderd kan doorrijden, ook in de file en ook als het verkeer in de komende jaren toeneemt. Dat kan omdat de stoplichten zo zijn ingesteld dat ze voor de bus altijd op groen springen, en omdat op drukke delen in het traject de bus een aparte busbaan heeft. Langs de route zijn luxe bushaltes, waar je bijvoorbeeld digitale informatie krijgt over de eerstvolgende bussen. En de bus rijdt op tijd, dankzij alle technisch ingrepen langs de route. Met name tijdens de file zal de bus op dit traject een aantrekkelijk alternatief zijn voor de auto. De route loopt van de westelijke ring Alkmaar, via de Bergerweg, Stationsweg, Kanaalkade, Friese Brug, Randersdijk, Nieuwe Schermerweg naar de oostelijke ring Alkmaar, richting Heerhugowaard.

18 februari 2004