Ingezonden persbericht


22 januari 2004


Heliview organiseert congres Linux & Open Source voor de Publieke Sector


Heliview organiseert op 19 februari 2004 het congres "Linux & Open Source voor de Publieke Sector" in Stadion Galgenwaard te Utrecht.

De aanschaf en het upgraden van software vormt voor de publieke sector een steeds grotere kostenpost. Niet voor niets hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken het programma: "Open Standaarden en Open Source software voor de Overheid" ontwikkeld om het gebruik van open standaarden binnen de overheid te stimuleren. Volgens alle belangrijke onderzoeken wordt 2004 het jaar voor Linux & Open Source voor de Nederlandse Publieke Sector.


Het congres Linux & Open Source voor de Publieke Sector geeft in één dag een overzicht van de mogelijkheden die Linux en Open Source Software te bieden hebben. Het congres reikt handvatten aan om Linux en Open Source Software succesvol te implementeren door middel van vele "Open Source" praktijkcases zoals:


Almere Fiber Pilot: een open infrastructuur op basis van glasvezel en
Eclipse, een grootschalig Open Source project.


Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door IBM, Dell, I2RS, Mitopics en mediapartners: Linux Magazine en NetworkWorld.


Dit onder deskundig dagvoorzitterschap van Linux goeroe: Jeroen Baten.

Het congres is van 9.30 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel. Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen. Uitgebreide informatie over het evenement is te vinden op de website: www.heliview.nl/conferences.



Ingezonden persbericht