Gemeente Woerden

Volgende fase aanleg centrumring

Inspraak Plantsoen - Hogewal - Torenwal
De ring van eenrichtingsverkeer (centrumring) rond het winkelgebied in de binnenstad krijgt steeds meer vorm. Na de Kruittorenweg, Prins Hendrikkade - Ravelijnsingel - Oostsingel wordt nu gewerkt aan de kruising Oostdam/Plantsoen. Ná de zomer van 2004 staat het volgende gedeelte van de ring op het programma: het weggedeelte Plantsoen - Hogewal - Torenwal.

Het verkeersbesluit voor het instellen van de centrumring is genomen bij de vaststelling van het VerkeersCentrumPlan Binnenstad (het VCP). Daarbij is afgesproken dat er bij ieder deeltraject een zogenaamde openbare voorbereidingsprocedure gevolgd wordt. Dit houdt in dat u gelegenheid heeft om in te spreken op de voorgestelde herinrichting. Vanaf vrijdag 20 februari tot en met donderdag 18 maart 2004 is de inspraakperiode voor het weggedeelte Plantsoen - Hogewal - Torenwal.

Tekeningen ter inzage
Het ontwerp van de herinrichting van dit weggedeelte kunt u bekijken in het Infocentrum Binnenstad aan de Hoge Woerd 34 (open op: woensdagen van 9.30-12.30 uur) of in de Koepel van het stadhuis aan de Blekerijlaan 14 (zie openingstijden elders op deze pagina)

Hoe kunt u inspreken?
U kunt inspreken op de volgende manieren:

* Tijdens de inspraakavond op dinsdag 2 maart a.s. in het Infocentrum Binnenstad aan de Hoge Woerd 34. Aanvang 20.00 uur. Medewerkers van de Afdeling Nieuwe Werken geven op deze avond een toelichting op de herinrichting. Verder kunt u mondeling uw zienswijze naar voren brengen.

* Wilt u schriftelijk reageren dan kan dat tot 18 maart a.s. via een brief aan Burgemeester en Wethouders, t.a.v. de heer R.B.H. Beumers, Postbus 45, 3440 AA Woerden (o.v.v. Plantsoen - Hogewal - Torenwal).

Alle mondelinge en schriftelijke inspraakreacties worden in de besluitvorming meegenomen. Heeft u vragen over de centrumring of het ontwerp, dan kunt u contact opnemen met Richard Beumers, afdeling Nieuwe Werken, telefoon (0348) 428 366.