Dienstenbond CNV

Principeakkoord bereikt over sociaal plan Kwik-Fit 20-02-2004

Afgelopen vrijdag, 13 februari, is door CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten met de directie van Kwik-Fit een principeakkoord bereikt over de gevolgen van de voorgenomen reorganisatie.

Na de eerste onderhandelingen op vrijdag 6 februari werd het overleg afgelopen vrijdag voortgezet. Op 6 februari waren de contouren al duidelijk geworden en hadden we aan de directie al laten weten aan welke voorwaarden een sociaal plan wat ons betreft zou moeten voldoen.

Tijdens het overleg op 13 februari hebben we met name gesproken over de hoogte van de vergoeding bij ontslag en de periode van arbeidsmarktactiviteiten (hoeveel tijd krijg je als boventallige om een andere baan te vinden). Over deze onderwerpen hebben we pas aan het eind van het overleg overeenstemming bereikt, maar het is toch gelukt.

Concepttekst
De tekst van het sociaal plan wordt nu bijgewerkt op basis van de afspraken die wij afgelopen vrijdag hebben gemaakt. De concepttekst zal vandaag of morgen aan ons worden toegestuurd/gemaild. Als wij het eens zijn met de tekstuele weergave van de gemaakte afspraken, kunnen wij ledenvergaderingen plannen om het sociaal plan met u door te nemen.

Wel willen we u nu al laten weten welke data wij hebben gepland voor ledenvergaderingen, zodat u hiermee rekening kunt houden, nl:


-maandag 23 februari om 19.30 uur in Motel Van der Valk in Tiel
-dinsdag 2 maart om 19.30 uur in het Mercurehotel Strand Nulde bij Harderwijk

De definitieve uitnodiging wordt verstuurd zodra de tekst van het sociaal plan door ons akkoord is bevonden. Bij de uitnodiging ontvangt u dan een exemplaar van het concept-sociaal plan, zodat u dat alvast kunt doorlezen en goed voorbereid op de ledenvergadering aanwezig kunt zijn.

Stemming
Tijdens de ledenvergaderingen zullen wij een toelichting geven op de gemaakte afspraken en uitleggen wat bedoeld wordt met de bepalingen in het sociaal plan. Daarna wordt het bereikte akkoord in stemming gebracht; alleen leden van de bonden mogen stemmen over het bereikte akkoord.

We realiseren ons dat de ledenvergaderingen deels in voorjaarsvakanties en tegelijk met carnaval vallen, maar andere mogelijkheden zijn op korte termijn niet voorhanden. Door voor twee opties te kiezen, hopen we dat u toch zoveel mogelijk aanwezig zult kunnen zijn.

Het gaat immers om uw belang!

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Aletta Bulsink, tel: (055)5772640 of email: a.bulsink@cnvdibo.nl.