Dienstenbond CNV

Handtekeningenaktie om CAO's schoenen en mode te behouden 20-02-2004

Het CAO-overleg tussen de bonden en de werkgevers van zowel de schoenendetailhandel als in de mode en sportbranche is op dood spoor gekomen.
In beide gevallen werd een redelijk eindbod van de kant van de bonden afgewezen. Het resultaat: geen CAO meer.

De bonden weigeren echter om met de rug tegen de muur te blijven staan en niks te ondernemen. Daarom is een gezamenlijke handtekeningenaktie gestart die de werkgevers ervan moet overtuigen dat het personeel in de winkels het bestaan van een CAO ongemeen belankrijk vindt.

Winkelpersoneel in heel Nederland wordt door delegaties bezocht en op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. Ze zijn verbaasd en vaak verontwaardigd als ze horen dat de CAO niet meer bestaat en wat de consequenties voor ieder persoonlijk van hen blijken te zijn. Bijna unaniem werden en worden handtekeningen gezet om de CAO te redden.

Het is de bedoeling alle handtekeningen in zakken vol tijdens een aktiedag op ludieke wijze aan te bieden aan Mitex en VGS om onze massale onvrede kenbaar te maken. We hopen dat de werkgevers onder druk van hun eigen personeel hun koers zullen wijzigen. Overigens is dat nog maar het begin!

Bestuurder Karin Baelemans geeft winkelpersoneel tekst en uitleg.

Bestuurder Karin Baelemans geeft winkelpersoneel tekst en uitleg.