Gemeente Bladel

> Uitbreiding Veilig Oord door provincie goedgekeurd
---

Uitbreiding Veilig Oord door provincie goedgekeurd

Bouw 20 landhuizen op grote kavels in Bladel

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan "Uitbreiding Veilig Oord Bladel" goedgekeurd. Het gaat hierbij om een uitbreiding ten noordoosten van het huidige Veilig Oord in de richting van de Molenweg. Er kunnen ongeveer 20 landhuizen op grote kavels worden gebouwd. Dit plan is het resultaat van een goede samenwerking tussen provincie, gemeente en Bouwers Met Visie b.v. uit Veldhoven en is tot stand gekomen op grond van de Ruimte voor Ruimte regeling van de provincie.

Positieve gevolgen voor het milieu

De Ruimte voor Ruimte regeling houdt in dat uit de opbrengsten van de verkoop van de bouwkavels overbodige stallen in het buitengebied worden gesloopt en bestaande mestrechten vervallen. Voor het plan Uitbreiding Veilig Oord worden in de gemeenten Bladel en Eersel binnenkort stallen gesloopt met een totale oppervlakte van 23.000 m2 (dat zijn ongeveer 4 voetbalvelden of 126 volleybalvelden).

Om dieren te kunnen houden moet een bedrijf mestrechten hebben. Als op een bepaalde plaats een veehouder stopt, kunnen die mestrechten worden verkocht aan een bedrijf op een andere plaats. Bij de Ruimte voor Ruimte regeling kan dat niet en is het verplicht de mestrechten "door te halen". Door de Uitbreiding Veilig Oord vervalt er 80.500 kg fosfaat. De sloop van de stallen betekent dus een verminderde verstening van het buitengebied en het verdwijnen of sterk verkleinen van een aantal stankcirkels.

Verkoop kavels

Inwoners van de gemeente Bladel hebben voorrang bij de verkoop van de kavels. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebied vóór de zomervakantie bouwrijp gemaakt en kan daarna met de bouw van de woningen worden gestart. De realisering van het plan en de verkoop van de kavels is in handen van Bouwers Met Visie b.v. Voor informatie over de verkoop kunt u contact opnemen met Van Kasteren Makelaardij uit Veldhoven, tel. 040-2543636.


---