Rijn en Venen, 08.50 uur

Utrecht 20-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Bedrijfsinbrekers aangehouden

WOERDEN De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden voor het plegen van een inbraak in een bedrijf.

Door getuigen werd omstreeks 21.05 uur naar de politie gebeld. Men zag bij een bedrijf aan de Industrieweg dat twee mannen door een gat in een ruit dozen uit het bedrijf in een auto aan het laden waren. Op weg naar de melding kreeg de politie door dat de mannen inmiddels vertrokken waren in de richting van Hollandbaan.

Ter hoogte van de Boerendijk stond de auto met de twee verdachten voor het rode verkeerslicht te wachten. Op het moment dat de agenten wilde uitstappen zette de bestuurder de auto in zijn achteruit en reed weg. De achtervolging werd ingezet, waarbij de verdachten via het trottoir bij sportpark Cromwijk probeerden te vluchten. Enkele minuten later trof de politie het voertuig in het park zonder verdachten aan. In de auto lagen de gestolen goederen en onderzoek wees uit dat het voertuig van diefstal afkomstig was. De politie is op de hoogte van de identiteit van de verdachten en heeft een onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN In een winkel aan de Boomstede heeft de politie donderdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.15 uur een vrouw goederen mee de winkel uit nemen zonder deze eerst af te rekenen. De vrouw werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek de 34-jarige verdachte uit Bjala ook bankpassen in haar bezit te hebben die niet van de vrouw waren. Na verhoor werd zij doorgestuurd naar de Vreemdelingendienst omdat zij mogelijk illegaal in Nederland verblijft.