Gemiva-SVG Groep


Zoetermeer, 20 februari 2004

Activiteitencentrum De Spil exposeert, informeert en geeft workshops

In maart 2004 presenteert het activiteitencentrum De Spil zich bij het Gezondheids Informatie Punt (GIP) in de Hoofdbibliotheek Zoetermeer. De Spil is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Belangstellenden kunnen in het GIP werkstukken bewonderen die zijn gemaakt door cliënten van de Spil. Verder organiseert het activiteitencentrum op diverse woensdagmiddagen creatieve workshops en vindt op maandagavond 29 maart een lezing plaats.

Informatie, expositie en workshops
In het Gezondheids Informatie Punt vindt u in de maand maart naast een expositie ook informatie over het activiteitencentrum en andere instanties waar u als individu met een lichamelijke handicap terecht kunt.
Alle workshops worden op de woensdagmiddag gegeven van 13.30-15.30 uur. Iedereen die belangstelling heeft kan aan een workshop meedoen.

Data workshops

* Woensdagmiddag 3 maart: glas beschilderen
* Woensdagmiddag 10 maart: zijde schilderen
* Woensdagmiddag 17 maart: porselein beschilderen
* Woensdagmiddag 24 maart: dierfiguren maken van bloempotten

Lezing
Als afsluiting van deze themamaand geven medewerkers van De Spil op maandag 29 maart een voorlichtingsavond over wat het activiteitencentrum voor u zou kunnen betekenen. Deze avond vindt vanaf 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Gezondheid Informatie Punt.

U bent van harte welkom bij alle activiteiten.

De Spil geeft steun en biedt activiteiten
Activiteitencentrum De Spil, gevestigd aan de Stadhoudersring 5 in Zoetermeer, is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Het activiteitencentrum biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Het activiteitencentrum wordt dagelijks door ongeveer vijftig cliënten bezocht. Zij kunnen hier onder meer met de computer werken, hout bewerken en creatieve activiteiten doen. Er zijn mogelijkheden om vaardigheden te leren zoals leren koken, geheugentraining, om te recreëren en ontspannen, om sociale contacten op te bouwen en om te bewegen. Buiten de muren van het activiteitencentrum biedt De Spil ambulante ondersteuning op het gebied van wonen en werken. Er vindt bijvoorbeeld ondersteuning plaats bij het vinden van een (vrijwilligers)werkplek, ondersteuning in de thuissituatie bij vragen over de computer of ondersteuning bij het vinden van goede vrijetijdsbesteding.

Gemiva-SVG Groep
Activiteitencentrum De Spil is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland bijna drieduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in een van onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.