HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE


Hoenderloo, 11 februari 2004
Wild ontdekken in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Van 21 februari t/m 28 maart staat De Hoge Veluwe in het teken van wild ontdekken. Er zijn kinderexcursies, workshops 'Wildspeuren'voor volwassenen en dagsafari's met als thema 'wild'.

Aanleiding voor dit wildthema is het ontwaken van de natuur uit haar winterslaap. De dieren kruipen uit hun schuilplaatsen te voorschijn en laten zich weer gemakkelijker zien. Moeflonlammetjes worden geboren en edelherten werpen hun geweien af.

Op 25 februari en 3 maart kunnen kinderen 'Speuren naar Sporen'. Deze kindertocht is speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Samen met een gids gaan ze van 14.00 tot 16.00 uur op stap. De boswachter legt uit hoe ze sporen kunnen zien en van welk beest het spoor is. De kindertocht is gratis.(excl.entree)

De workshop 'Wildspeuren'is voor volwassenen die meer willen weten over wild en wildspeuren. De workshop start met een uitgebreide inleiding over dit onderwerp door de boswachter. Daarna gaan de deelnemers met de boswachter mee het Park in, om diersporen te zoeken en te ontdekken welke dieren er op De Hoge Veluwe leven. Hoe maak je de meeste kans om dieren in de natuur te ontdekken? Deze en nog meer zaken komen ter sprake van 10.00 tot 13.00 uur. Kosten 15,- euro p.p. (incl.6,- euro entree) Data: 29 februari en 12 maart

Op 13 maart en 26 maart zijn er wildsafari's in het Park. Onder begeleiding van de boswachter wandelen deelnemers gedurende een hele dag dwars door het Park. De safari gaat over die gebieden van De Hoge Veluwe met de meeste kans op het zien van moeflons en moeflonlammetjes. Onderweg wordt er speciaal aandacht besteed aan de diverse sporen welke dieren in het terrein achterlaten en hoe je deze sporen kunt lezen. Kosten: 39,50 euro p.p.

Voor alle activiteiten geldt dat deelnemers zich kunnen inschrijven bij het Bezoekerscentrum: 0900 - 464 38 35. Kijk voor meer informatie op www.hogeveluwe.nl. Entreeprijzen Park: 6,- euro volwassenen, 3,- euro kinderen van 6 tm 12, onder de 6 jaar gratis.