Stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht 21-02-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Gaslek

UTRECHT Omstreeks 16.00 uur vrijdagmiddag reed een bestuurder van een vrachtwagen een paaltje uit de grond aan de Jeremiestraat.

Hierdoor sprong een gasleiding waardoor het gas uit de grond spoot.

Snel werd de weg afgezet en twintig omliggen huizen ontruimd (ongeveer veertig personen). Het lek kon snel worden gedicht en de bewoners konden na een half uur weer terug hun woning in.

Verkeerscontrole

UTRECHT Vrijdagavond en nacht werd op het Zandpad een controle gehouden.

Er werden zeventig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet dragen van de gordel en niet handsfree bellen.

Vuurwapen aangetroffen

UTRECHT De politie zag vrijdagavond omstreeks 22.20 uur op de Centaurusdreef een auto rijden met alleen stadslichten aan. Het stopteken dat de agenten gaven, werd door de automobilist genegeerd en hij ging er vandoor. Op de Dianadreef zette de bestuurder zijn auto neer en vluchtte verder te voet. Agenten achtervolgden hem en hielden hem aan. Een getuige meldde dat de verdachte iets in de struiken gooide tijdens het wegrennen en na enig zoekwerk vonden de agenten een vuurwapen.

De 32-jarige verdachte uit Utrecht werd afgevoerd naar het politiebureau.

Verdachte gewapende overval aangehouden

UTRECHT Een winkel aan de Kanaalstraat werd vrijdagmiddag om 17.40 uur overvallen. Een man kwam met een sjaal voor zijn gezicht de winkel in en bedreigde het personeel met een nepwapen zodat zij geld zouden afgeven.

Een bejaarde Utrechtse vrouw zag dit en liep naar de naastgelegen winkel om alarm te slaan. De man van deze winkel rende naar de buren en overmeesterde de verdachte. Deze reageerde door de getuige met het nepvuurwapen op zijn hoofd te slaan waarna hij trachtte te vluchten. Buiten de winkel kon hij echter worden aangehouden door de eerder genoemde getuige, omstanders en een toevallig passerende parkeercontroleur.

De verdachte, een 40-jarige Utrechter, werd overgedragen aan de politie.

Gewapende overval

UTRECHT Omstreeks 15.00 uur vrijdagmiddag komen twee negroïde mannen een winkel binnen aan de Blois van Treslongstraat.

Als de medewerkster in de winkel bezig is een bestelling van de ene man in orde te maken, wordt ze plotseling overvallen door de andere man die haar met een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd.

Met onbekende buit verlaten de verdachten de winkel.

Signalement verdachten:

Twee negroïde mannen waarvan er een ongeveer 1.80 meter lang is, de ander 1.90 meter. De lange man is gekleed in een beige jas en draagt een beige muts met kabels. De iets kortere man draagt een donkere jas.

Getuigen van de overval kunnen zich melden bij de recherche van politiebureau Utrecht noord, via telefoonnummer 0900-8844 of via de anonieme meldlijn 0800-7007.