Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Honderden jongeren op dansevenement
Europees Kampioenschap Color Guard in Den Bosch

ROTTERDAM - De landelijke amateur-dansorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt op 21 februari 2004 het Europese Kampioenschap Color Guard in Den Bosch. De wedstrijd is tevens een officiele voorronde voor het Wereld Kampioenschap, de WGI European Regional. WGI staat voor Winter Guard International, de wereldbond.

Het is de vierde keer dat CGN een het EK mag organiseren. In Sportcentrum De Maaspoort komen groepen uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk samen. Het EK is meestal een titanenstrijd tussen deze twee landen.

Color Guard is een van de snelst groeiende takken van amateur-dans in Nederland en wordt inmiddels door ongeveer 60 groepen beoefend. De groepen zijn voornamelijk bekend van Showkorpsen en Drumcorps. In de winter kennen zij hun eigen competitie (de CGN competitie). In de laatste 5 jaar is deze competitie groter geworden dan de zomercompetitie.

De wedstrijd in Den Bosch start om 12.00 uur met voorronden, om 19.00 uur start het finaleprogramma. De zaal in om 11.00 uur open. Toegangsbewijzen zijn de gehele dag geldig en kosten tussen de ^ 14 en ^ 10 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en in de voorverkoop via www.colorguard.org en 033-2466506.


---

(einde persbericht)

Meer informatie ? Bel Peter Jan de Werk op 010-4125652 of e-mail info@colorguard.org. Kijk ook op onze website www.colorguard.org. Fotomateriaal is verkrijgbaar op verzoek.

Wilt u aanwezig zijn tijdens het evenement ? U bent van harte welkom ! Meld u aan van tevoren en wij zorgen voor een persmap en toegangspas !

Wat is Color Guard ? -> www.colorguard.org/nl/watis.htm

CGN Website -> www.colorguard.org

WGI Website -> www.wgi.org

WGI European Regional website -> www.wgieurope.org