Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Geachte redactie,

Aanstaande zondag 22 februari zal in het Paard van Troje aan de Prinsegracht in Den Haag een uniek en niet eerder vertoond evenement plaatsvinden:

MARATHON VAN HET HAAGSE LIED

Tijdens de Marathon van het Haagse Lied worden (ruim) HONDERD HAAGSE LIEDJES ten gehore gebracht, waarvan het merendeel het afgelopen jaar speciaal werden geschreven voor het uiterst succesvol verlopen Haags Songfestival. Niet eerder werd een dermate groot aantal liedjes rond één centraal thema (Den Haag!) tijdens één lange Marathon-voorstelling ten gehore gebracht. De presentatie is in handen van Sjaak Bral en Gerard van den IJssel.

Het idee voor de Marathon van het Haagse Lied werd geboren tijdens de voorselectie van liedjes die konden deelnemen aan het Haags Songfestival. Van de 84 aangemelde liedjes voor dit door Sjaak Bral geïnitieerde evenement, moesten er helaas 44 afvallen. En dat was gezien de vaak uitstekende kwaliteit van deze liedjes een enorme aderlating. Om al deze liedjes toch een keer aan het publiek te kunnen presenteren ontstond het idee voor een marathon, waarin honderd, veelal nieuwe Haagse liedjes gepresenteerd zouden worden.

Zondag 22 februari zal het Paard van Troje tussen 14.00 en 22.00 in twee zalen bol staan van de Haagse muziek. Ruim Honderd Haagse Liedjes worden er gebracht door ongeveer 80 artiesten en groepen. Uiteraard zal het bekende 'O O Den Haag' meerdere malen langskomen, maar veel interessanter dan dat zijn de vele nieuwe liedjes die de stad Den Haag vanuit een veelheid aan perspectieven en in vele verschillende muzikale genres bezingen.

Voor het complete programma van,
meer informatie over
en de meeste recente ontwikkelingen rond
de Marathon van het Haagse Lied
verwijzen wij u graag naar onze website
www.haagssongfestival.nl

MARATHON VAN HET HAAGSE LIED
Zondag 22 februari 2004, 14.00 - 22.00 uur
Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag
Entrée: ¤ 6,00 (Ooievaarspashouders: ¤ 2,50)

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van het Paard van Troje. De dagkassa is geopend van maandag tot en met vrijdag, 12.00 tot 17.00 uur en op openingsavonden. Telefoon: (070) 360 1838.