Heuvelrug, 13.30 uur

Utrecht 22-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Brandstichting

VEENENDAAL Bij een instelling aan de Cavansalaan hebben onbekenden zaterdagochtend rond 05.00 uur brand gesticht. Twee autos die voor de ingang geparkeerd stonden, zijn volledig afgebrand. Ook in de hal is geprobeerd om postbussen in de brand te steken. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden bij de politie van Veenendaal, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Teveel alcohol

ELST/RHENEN/VEENENDAAL/DOORN In verschillende plaatsen in district Heuvelrug zijn weggebruikers gecontroleerd op het rijden onder invloed.

De politie hield van zaterdagavond van 20.30 uur tot zondagochtend
02.15 uur een alcoholcontrole. Allereerst op de Rijksstraatweg in Elst en daarna bij de rotonde van de Cuneraweg in Rhenen. Van de 604 gecontroleerde weggebruikers, hadden er twee te veel gedronken (uitslag 300 en 280 ug/l).

In Veenendaal vertoonde een 40-jarige Veenendaler op de Blekerij gevaarlijk gedrag. Toen agenten controleerden of hij onder invloed verkeerde, bleek dat hij 905 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces verbaal tegen de man is opgemaakt.

In Doorn viel op de Langbroekerweg het rijgedrag van een 21-jarige inwoner van Doorn op. Hij bleek ook teveel alcohol gedronken te hebben (uitslag 430 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Proces verbaal tegen de man is opgemaakt.