Ingezonden persbericht


VERKENNINGEN dinsdag 24 februari: van 20.00 tot 2100 op 747AM

De reportage

Kunst tegen de muur

Voor de een is het een veiligheidsmuur, voor de ander een afscheidingshek: de muur die Israël bouwt langs de Westelijke Jordaan-oever die de Palestijnse gebieden uiteensplijt. De afgelopen dagen zijn er verschillende pro- en contra manifestaties en demonstraties geweest in Den Haag waar in het Internationale Gerechtshof hoorzittingen gehouden worden over de bouw van de muur. Op verzoek van de Verenigde Naties zal het hof de juridische consequenties onderzoeken en advies uitbrengen. Dwars door allerlei barrières vormen het werk van een Palestijnse en Israëlische kunstenaar gezamenlijk een protest tegen de muur. Ook Nederlandse kunstenaars worden opgeroepen dit initiatief te steunen. Verkenningen volgt het artistieke protest om bruggen te bouwen in plaats van muren.

Het vraaggesprek

Abderrahman Farsi

Gespreksgast deze week is Abderrahman Farsi, raadslid voor Groen Links in Utrecht. Farsi, zelf een overtuigd moskeeganger, schreef onlangs een verontruste open brief aan de imams in Nederland. Hoe is het mogelijk dat zij week in week uit preken over de eeuwenoude regeltjes van het geloof, maar zwijgen over de misstanden in de gemeenschap, zoals incest en mishandeling? .

VERKENNINGEN

Verkenningen is nog een van de weinige plekken op 747 AM waar langere reportages en interviews te horen zijn. Dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 onderneemt het radioprogramma verkenningstochten in de pluriforme wereld van de Islam. Daarnaast probeert Verkenningen een beeld te geven van maatschappelijke ontwikkelingen die moslims en niet-moslims aangaan.



Ingezonden persbericht