Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 24 februari 2004

* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks kwart over tien werd in de Ketenstraat een 33-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had even tevoren ingebroken in een studentenhuis aan de Goudse Rijweg. Hij werd betrapt en vastgehouden door de bewoners. De inbreker wist na het dreigen met een schroevendraaier en een stok te ontkomen, maar kon toch wat later door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* 'EVEN AFREKENEN'
ROTTERDAM - Maandagmiddag werd in de Zaagmolenstraat een 56-jarige Rotterdammer aangehouden in een van diefstal in Engeland afkomstige auto. Op de wagen bleken valse kentekenplaten te zijn aangebracht. Bij onderzoek op het politiebureau werd er met de man, die in verzekering werd gesteld, ook nog op een andere manier afgerekend. Hij bleek namelijk gesignaleerd te staan voor respectievelijk 727 dagen, 537 dagen en 14 dagen gevangenisstraf: in totaal zo'n 3½ jaar. Bovendien had hij ook nog boetes openstaan voor een bedrag van 3131 euro.


* VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half elf werd op de Catullusweg een 33-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas, waarin naast haar papieren en gsm, ook een geldbedrag van een paar duizend euro zat. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen met maskers op, die de tas uit haar handen probeerden te rukken. Omdat de vrouw het tasje vast bleef houden, werd zij geschopt. Nadat de mannen de tas te pakken hadden, gingen zij er vandoor.


* OVERVAL SIGARENZAAK
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond kwart voor vier werd door een ongeveer twintigjarige met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een sigarenzaak aan de Teldersweg. De overvaller kocht eerst wat snoep. Toen de 58-jarige winkelier de kassa opende om hem wisselgeld terug te geven, kreeg deze plotseling een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt. Daarna probeerde de overvaller een greep in de kassa te doen, maar de sigarenwinkelier gooide daarop de kassa dicht. Vervolgens ontstond in de zaak een worsteling, waarbij de winkelier met het vuurwapen op zijn hoofd werd geslagen. Uiteindelijk koos de overvaller zonder buit het hazenpad met een buiten wachtende tweede man.


* SNACKBAR OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een nog onbekende man heeft maandagavond omstreeks half twaalf een snackbar aan de Putsebocht overvallen. De man bedreigde met een mes het personeel en haalde vervolgens geld uit de kassalade. Met een nog onbekend bedrag aan buit verliet de overvaller de zaak en verdween in onbekende richting.


* OVERVAL SNACKBAR
ROTTERDAM - Maandagmiddag kort voor zes uur werd door twee knapen van rond de zeventien jaar, waarvan er één was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een snackbar aan de Wouwerlaan. Onder bedreiging van het vuurwapen moest een 23-jarige medewerker de kassa openen. Met een nog onbekend bedrag aan bankbiljetten en muntgeld verdween het tweetal even later met hun buit in onbekende richting.


* HENNEPKWEKERIJTJE
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid trof maandagmiddag in een leegstaande woning aan de Rhijnauwensingel een hennepkwekerijtje aan. In één van de slaapkamers stonden zo'n 110 hennepplanten. De hennepplantjes en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* TAXICHAUFFEUR GEWOND BIJ SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen rond tien over drie werd in de Van Heusdestraat een 40-jarigeRotterdamse taxichauffeur gewond in zijn taxi aangetroffen. Getuigen hadden de politie gebeld, nadat zijn enkele schoten hadden gehoord. Het slachtoffer werd met schotwonden, overigens niet levensbedreigend, naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Het slachtoffer had kort tevoren twee mannen met zijn taxi opgepikt bij de Maashaven. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de toedracht van de schietpartij.


* HETERDAAD VOOR TWEE WONINGINBREKERS
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmiddag rond kwart over één op de Noorderhavenkade twee Rotterdammers, 34 en 36 jaar, aan, die daar juist hadden ingebroken in twee woningen. De politiemensen hielden er een postactie naar aanleiding van meerdere gepleegde woninginbraken in onder meer het afgelopen weekeinde. De beide Rotterdammers werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Een tas met kleding en een doos met cd's, die het tweetal bij de beide inbraken maandagmiddag buitmaakte, werden in beslag genomen.