Ingezonden persbericht


Hoge databeschikbaarheid met serieel gekoppelde SCSI-schijf met LSI Logic SAS1064 controller

Maxtor heeft geslaagde verificatietests uitgevoerd met full-speed datatransporten op basis van een Serial Attached SCSI (SAS) controller van LSI Logic in combinatie met een in-form-factor prototype Maxtor SAS diskdrive met dubbele actieve poorten. Met behulp van de LSI Logic SAS1064 controller IC realiseerde Maxtor gelijktijdige lees- en schrijf-operaties op beide poorten, waarbij transportsnelheden van 3Gb/s (SAS I/O) werden gemeten, conform de criteria van het SAS-protocol en -standaard. Om deze mijlpaal te bereiken integreerde Maxtor verschillende geavanceerde technieken voor het "queuen" van read-, write- en compare-commando's op de SAS-interface, en voor het lezen en schrijven van en naar de media.

SAS verruimt de mogelijkheden van de huidige parallelle SCSI-diskdrives door een tweede poort aan de drive toe te voegen. Met dubbele poorten beschikt de drive over twee gescheiden datakanalen waarmee hogere prestaties kunnen worden gerealiseerd en single points of failure worden ondervangen, hetgeen de bouw van hoog-beschikbare enterprise-opslagsystemen mogelijk maakt.

Kevin Wittmer, hoofd technische marketing van Maxtor: "Deze bekendmaking is belangrijk, omdat we erin zijn geslaagd nieuwe kerntechnologieën te integreren in een enkelvoudige dubbelpoorts SAS harddisk, in combinatie met de SAS-controller van LSI Logic. We zien dit als een mijlpaal, omdat het een belangrijk tussenstation is op weg naar Maxtor's 'Serial Storage in a Box?' initiatief."

Omdat de fysieke laag van SAS compatibel is met SATA (Serial ATA, ofwel een IDE-drive met seriële interface), kunnen gebruikers nu zelf uitmaken of ze in hun systeem SAS-disks, SATA-disks of een combinatie daarvan willen plaatsen. IT-managers kunnen SATA-drives inzetten voor applicaties die hoge capaciteit moeten leveren tegen een scherpe prijs, en SAS-drives voor powerapplicaties die hoge transactiesnelheden vereisen. De combinatie zorgt voor hoge beschikbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid binnen één systeemkast, die dan kan dienen als een universele bouwsteen voor het opzetten van een opslaginfrastructuur voor datacenters. Dit systeem, door Maxtor ook wel 'Serial Storage in a Box' genoemd, maximaliseert de investeringen van de gebruiker.

"SAS-producten zijn nu realiteit geworden," zegt David Steele, directeur Product Planning & Management van de storagedivisie van LSI Logic. "We hebben met de LSISAS1064 controller (http://lsilogic.com/sas) de eerste single-chip SAS-implementatie geleverd. Verder zijn er vergevorderde plannen voor een nieuwe reeks controllers, expanders, hostbus-adapters en RAID storage-adapters. Door nauwe samenwerking met vooraanstaande diskdrivebouwers als Maxtor kunnen we nu SAS-oplossingen gaan bouwen die zeer hoge betrouwbaarheid en performance bieden."


· Maxtor Corporation
http://www.maxtor.com/en/technologies/index.htm

· LSI Logic opslagproducten http://lsilogic.com/storage
· SCSI Trade Association en SAS Newsletter http://scsita.org



Ingezonden persbericht