Politie Zuid-Holland-Zuid

24/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

24-02-2004 - Persberichten district I

AUTO-INBRAKEN CENTRUM ZWIJNDRECHT
ZWIJNDRECHT- In het centrum is in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 februari 21 x gepoogd in te breken danwel daadwerkelijk ingebroken in autos. Uit de autos werden voornamelijk autoradios , autocd-spelers en luxe zonnebrillen gestolen.

Preventietips
De politie houdt de auto-inbrekers goed in de gaten maar wil graag de volgende tips meegeven om de kans op een auto-inbraak (aanzienlijk) te verkleinen:

* Parkeer bij voorkeur op een goed verlichte plaats en mijd afgelegen parkeerplaatsen.

* Neem het frontje van uw radio uit de auto
* Laat uw dashbordkastje dichtzitten. Hiermee voorkomt u dat autokrakers in de auto de inhoud van dat dashbordkastje bekijken en vervolgens inbreken

* Laat geen waardevolle spullen zoals laptops etc op de achterbank van een auto achter.

Tenslotte vraagt de politie om serienummers e.d. te noteren van uw audioapparatuur en evt. een uniek nummer erin te graveren zoals een postcode en huisnummer. Dit vergemakkelijkt de opsporing en terugbezorging.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van 20 op 21 februari iets verdachts hebben gezien in het centrum. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwijndrecht via het telefoonnummer 0900-8844.

Tevens vraagt zij iedereen die iets hoort of ziet dat diegene niet vertrouwt, melding te maken bij de politie via bovenstaand telefoonnummer. U kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het plaatselijke politiebureau.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 14-jarige bromfietser uit Dordrecht is aangehouden. De jongen reed op maandagmiddag 23 februari met hoge snelheid en zonder helm op de W.H.Vliegenstraat op een onverzekerde brommer. Omdat hij tevens te jong was om de brommer te kunnen besturen, kreeg hij diverse bekeuringen.

VERNIELING
DORDRECHT- Twee jongens zijn aangehouden. Deze twee 15-jarige jongens uit Dordrecht vernielden op maandagavond 23 februari een fiets op het Selma Lagerloferf. Toen de politie aankwam waren ze tegen de fiets aan het trappen. Vervolgens hief één van de jongens de fiets boven zijn hoofd om hem daarna op de grond te laten vallen. De jongens moesten mee naar het politiebureau.

VALSE AANGIFTE?
DORDRECHT- Een 20-jarige man uit Gorinchem is aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte. De man deed op 30 december 2003 aangifte van diefstal. Hij zou op donderdagmorgen 25 december in het Weizigtpark zijn beroofd van zijn mobiele telefoon door een scooterrijder. De politie startte een onderzoek op. De verklaringen van de man bleken tegenstrijdig. Hij werd op dinsdagmorgen 24 februari aangehouden in zijn woning in Gorinchem.