Politie Amsterdam-Amstelland

85 bolletjes in beslag genomen
24-2-2004. Maandagochtend werd bij een gerichte actie in de Dapperstraat een 17-jarige jongen aangehouden die wordt verdacht van handel en bezit van harddrugs. Er werden bij hem 85 bolletjes harddrugs aangetroffen. In het politielaboratorium zal de samenstelling en het gewicht van de harddrugs worden vastgesteld.
---

Dronken bestuurders aangehouden

24-2-2004.

Scheldestraat
Maandagavond rond halfnegen werd na een aanrijding op de kruising Scheldestraat en Churchilllaan een 48-jarige alcomobilist aangehouden. De bestuurder blies op een politiebureau 525 ug/l (1,20 promille) op de meters. Hij kreeg een proces-verbaal.

Comeniusstraat
Dinsdagochtend rond kwart voor twee werd een 41-jarige alcomobilist aangehouden nadat hij slingerend door de Comeniusstraat reed. De man bleek een alcoholpercentage van 620 ug/l ( 1,40 promille) te hebben. Bij onderzoek bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. Tegen hem wordt zowel voor het alcoholgebruik als voor het rijden zonder rijbewijs proces-verbaal opgemaakt.

Zeedijk
Dinsdagochtend rond halfvijf werd een 54-jarige bromfietster aangehouden omdat ze te veel alcohol had genuttigd. Zij blies 675 ug/l (1,55 promille). De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten. Zij zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.
---

Man beschoten bij Kouwenoord

24-2-2004. Maandagavond is een 44-jarige man uit Guinee beschoten vlakbij de flat Kouwenoord. De man raakte lichtgewond en is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding. De vier voortvluchtige daders namen persoonlijke bezittingen van het slachtoffer mee. Het is nog niet duidelijk of het hier om een straatroof gaat of dat er andere motieven spelen. Het slachtoffer, dat slechts één dag in Nederland was, is inmiddels afgereisd naar Spanje.

---

Stank leidt naar wietplantage

24-2-2004. Nadat er maandag verschillende meldingen van stankoverlast uit de buurt waren binnengekomen kwam de politie aI snel bij een woning in de Argonautenstraat uit. In de kelder van de woning werd een professionele hennepplantage aangetroffen waar ruim 400 planten stonden te bloeien. De 17 assimilatielampen, 3 koolstoffilters, pompen en ventilatoren die nodig waren om de groei te bevorderen werden in beslag genomen, evenals een halve kilo geoogste wiet. Vier vrouwen en een man die in de woning aanwezig waren werden gearresteerd. Een onderzoek door elektriciteitsbedrijf NUON bracht fraude met het stroomverbuik aan het licht.

---