Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

25 februari 2004

Inhoud


* Opnieuw actie snelbus Hoogeveen-Emmen *
* Vergadering gemeenteraad *

* Oud Papier *

* Inwonersavond Nieuwlande over verkeer en hondenuitlaatstroken *
* Discussiebijeenkomsten over nieuw welstandsbeleid Hoogeveen *
* Voorrangsperikelen Hoofdstraat is zaak van geven en nemen *
* College Hoogeveen wil dividend Rendo investeren *
* Spectaculair rollercircus voor kinderen in voorjaarsvakantie *
* Besluitenlijst B&W *

* Raad en commissies vergaderen elders *

* Mededelingen *

+ Goedkeuring wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, uitbreiding Golfbaan Martensplek ' *

+ Verkeersbesluiten *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan. *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Ingekomen bouwaanvragen *

+ Bouwvergunningen *

+ Kapvergunningen *

Opnieuw actie snelbus Hoogeveen-Emmen

In de voorjaarsvakantie - van 1 tot en met 5 maart - is er opnieuw een actie met gereduceerd tarief voor buslijn 127. Deze snelbus rijdt via de snelweg en verbindt de centra van Hoogeveen en Emmen in amper een half uur. Een retourtje kost in de vakantie maar 5 en voor kinderen (tot 12 jaar) zelfs maar 50 cent. Bovendien verstrekt de buschauffeur kortingsbonnen voor een bezoek aan het Dierenpark Emmen en zwemparadijs Aquarena.

De acties in de herfst- en kerstvakantie vorig jaar waren een groot succes. Honderden mensen, voor het merendeel 'nieuwe' passagiers, maakten kennis met de comfortabele bus. De voorjaarsactie is al de derde op rij. Als ook deze actie slaagt, is de kans groot dat lijn 127 omgebouwd wordt tot een zogenoemde Qliner - vroeger Interliner geheten. Dan wordt er standaard luxer materieel ingezet (met airco) en geldt altijd een voordelig dalurentarief.

Kortingsactie

De actiekaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de chauffeur. Die verstrekt ook de kortingsbonnen. Op vertoon van buskaartje en kortingsbon biedt het Dierenpark Emmen alleen in de voorjaarsvakantie een korting aan van 2 voor volwassenen en 1,50 voor kinderen. Het Aquarena geeft kortingen van 90 cent (volwassenen) en 1,60 (kinderen). Voor busreizigers vanuit Emmen is ook in Hoogeveen extra voordeel te halen: bioscoop Luxor en het Glasmuseum geven ook korting of bieden een gratis kopje koffie aan.

Provincie

In Drenthe is de provincie verantwoordelijk voor het busvervoer. Het beleid van de provincie is erop gericht het busvervoer te versterken. Daarom worden samen met andere partijen en bedrijven acties als deze ondernomen. Aan de voorjaarsactie sneldienst 127 werken mee: vervoersmaatschappij Arriva, de gemeenten Emmen en Hoogeveen, reizigersvereniging ROVER, het Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland en de genoemde bedrijven die de actiekortingen mogelijk maken.

Opstap en route-informatie

Snelbus 127 vertrekt elk heel uur vanaf het NS-station in Hoogeveen, vanaf 7 uur 's morgens tot 18.00 uur.

De haltes die worden aangedaan zijn achtereenvolgens (tijd in minuten over het hele uur):

Brinkstraat (03), Schoolstraat/Tamboerpassage (05), Grote Kerkstraat (06), Kanaalweg/ Linthorst Homanstraat (07), Kanaalweg (08), Mr Cramerweg/Wolfsbosstraat (08), Mr Cramerweg/Buizerdlaan (10)

Om 40 minuten over het uur komt de bus aan in het centrum van Emmen, en op .45 uur bij de eindhalte NS-station. Alleen om 7.31 vertrekt uit Hoogeveen nog een extra bus.

Het actiekaartje is overigens ook geldig op lijn 27. Die rijdt de hele dag van Hoogeveen naar Emmen en terug, maar niet over de snelweg. De reistijd is dus langer. Lijn 27 rijdt wél weer in de avonduren.
Vergadering gemeenteraad

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert op donderdag 26 februari in buurtcentrum De Magneet, Orion 2 in Hoogeveen uur. De vergadering die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:
* Bestemmingswijziging nieuwvestiging agrarisch bedrijf ten noordoosten van Stuifzand. *

* Kadernota Lokaal Volksgezondheidsbeleid Zuidwest Drenthe.
* Instellen vertrouwenscommissie voor de herbenoeming van de burgemeester.

* Wijziging(en) van de begroting 2004.

Spreekrecht

Aan het begin van de raadsvergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken.Het mag alleen gaan over punten die op de agenda staan. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar. Op agendapunten met een asterisk (*) is geen spreekrecht mogelijk.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk 48 uur voor de vergadering meedelen aan raadsgriffier J.P. Wind, tel 291201.

Oud Papier

Zaterdag 28 februari

Het Blokland. Het oud papier wordt opgehaald tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt het oud papier ook tussen 10.00 en 12.00 uur naar een container op het evenemententerrein aan de Mr. Kosterweg brengen.

Inwonersavond Nieuwlande over verkeer en hondenuitlaatstroken

In Nieuwlande is er op maandag 1 maart een inwonersavond in dorpshuis t'Dwarsgat. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Die avond wordt er informatie gegeven over de zogenaamde hondenuitlaatstroken en wordt een verkeersplan voor Nieuwlande gepresenteerd.

Verkeer

De presentatie wordt gegeven door Hendrikus Tangenberg, voorzitter van de werkgroep Verkeer die is opgericht in het kader van het project DOP Nieuwlande. In het verkeersplan staan voorstellen van de werkgroep. Eén van de voorstellen is een 30 km-zone in de kern van Nieuwlande. Het geld voor het plan is er. De werkgroep vraagt ondersteuning van het dorp voor het plan, zodat het nog dit jaar uitgevoerd kan worden.

Hondenuitlaatstroken

Wijkbeheerder Herman Bakker van de wijk De Weide in Hoogeveen geeft tekst en uitleg over de hondenuitlaatsroken. Hij vertelt die avond iets over de locatie, het onderhoud en de bereikbaarheid van hondenuitlaatsroken.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Gea Lunsing, projectleider DOP Nieuwlande, Gemeente Hoogeveen, telefoon: 0528-191389.

Discussiebijeenkomsten over nieuw welstandsbeleid Hoogeveen

Iedereen heeft belang bij een aantrekkelijke woonomgeving. Daarom is ooit het welstandstoezicht ingesteld. Met de nieuwe Woningwet gaat er echter veel veranderen in de beoordeling van nieuwe bouwwerken. Iedere gemeente moet nu zelf een welstandsbeleid vaststellen. Voor Hoogeveen is de eerste ontwerp-welstandsnota klaar.

Uitgangspunt voor de nieuwe welstandsbeoordeling is: duidelijkheid vooraf! In de toekomst wordt welstand zoveel mogelijk beoordeeld op objectieve criteria. Voor kleine verbouwingen - zogenaamde licht-vergunningplichtige bouwwerken - komt er een sneltoets. Voor nieuwe, grotere bouwwerken worden naast objectgerichte criteria ook gebiedsgerichte criteria voorgesteld.

Eerst discussie

De gemeenteraad moet de nieuwe welstandsnota nog behandelen. In de vergadering van de raadscommissie Omgeving van januari bleek al dat de conceptnota nog de nodige discussie oproept. Voordat de definitieve nota de inspraak ingaat, houdt de gemeente enkele informatie- en discussiebijeenkomsten:

* Donderdag 4 maart over welstand in de dorpen en het buitengebied.
* Woensdag 10 maart voor deskundigen uit de wereld van bouwen en wonen.

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en zijn in de burgerzaal van het raadhuis. U bent van harte welkom!

Inspraak en besluitvorming

Na de informatie- en discussiebijeenkomsten maakt de gemeente een nieuwe tekst. Deze tekst gaat daarna de inspraak in. Er is dus nog volop gelegenheid om mee te denken over het nieuwe welstandsbeleid. Pas na de inspraakronde beslist de gemeenteraad over het nieuwe welstandsbeleid.

Voorrangsperikelen Hoofdstraat is zaak van geven en nemen

Op de kruispunten in de Hoofdstraat ontstaan regelmatig conflicten tussen voetgangers en automobilisten die de Hoofdstraat kruisen. Het is voor beide partijen onduidelijk wie voorrang heeft op deze kruispunten. De Hoofdstraat is voetgangersgebied, maar de kruispunten met de Grote Kerkstraat en de Jonkheer de Jongestraat zijn aangemerkt als erf.. Dat wordt met borden aangegeven.

De voorrang tussen voetgangers en automobilisten op een erf is niet geregeld in de verkeerswetten. Dat betekent dat voetgangers en automobilisten daar zelf onderling moeten uitkomen. Het is een kwestie van geven en nemen.

Voor bestuurders geldt op een erf de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Met deze lage maximumsnelheid moet het voor bestuurders en voetgangers mogelijk zijn om de onderlinge voorrang zelf te regelen.

College Hoogeveen wil dividend Rendo investeren

Het college van burgemeester en wethouders wil de dividenduitkering van energiebedrijf Rendo investeren in de ontwikkeling van de gemeente. Het college gaat dit aan de gemeenteraad voorstellen bij de behandeling van de voorjaarsnota in mei. Het college kiest duidelijk niet voor het verminderen van de bezuinigingsplannen.

Gisteren maakte Rendo bekend dat de gemeentelijke aandeelhouders een jaarlijkse dividenduitkering tot en met 2006 kunnen verwachten. Voor Hoogeveen betekent dit 2 miljoen euro per jaar. Eerder deze maand heeft Hoogeveen al een incidentele dividenduitkering ontvangen van bijna 2.7 miljoen.

Waarin investeren?

Het college heeft vorig jaar vijf 'voorrangsprojecten' aan de raad voorgesteld. Het zijn projecten die bij eventuele extra middelen het eerst in aanmerking komen voor uitvoering. Het gaat om huisvesting voortgezet onderwijs, stationsgebied, stadscentrum en de wijken Schoonvelde-oost en Centrum-oost. Het college wil het Rendogeld eerst hiervoor gebruiken.

Reorganisatie

Volgens wethouder Thijs Leistra (financiën) is investeren noodzakelijk. "Ook de gemeenteraad heeft hier vorig jaar duidelijke uitspraken over gedaan. Zo komt het dividend indirect terecht bij de burger. Ook bezuinigen blijft noodzakelijk. Deze operatie is inherent aan de reorganisatie waar we mee bezig zijn. De gemeente wil efficiënter en bedrijfsmatiger werken. En we willen de organisatie beter afstemmen op de vragen vanuit de bevolking."
Spectaculair rollercircus voor kinderen in voorjaarsvakantie

De Stichting Sportstimulering Hoogeveen houdt samen met Inline Sport Groningen op dinsdag 2 maart (voorjaarsvakantie) een spectaculair rollercircus. Alle leerlingen van groep 5,6,7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Hoogeveen kunnen meedoen aan dit skate-evenement. Het rollercircus is in sportcentrum 't Noord, Terpweg 1 in Hoogeveen.

Tijdens het rollercircus kunnen de kinderen vrij skaten op leuke muziek. Er komt een 'kidsfunparcours' met obstakels en springschansen. De mensen van Inline Sport geven aanwijzingen over hoe je moet vallen, afzetten, bochten maken en rijden op en over hindernissen. Ook geven zij een spectaculaire demonstratie.

Programma

Iedereen kan zijn of haar eigen skates meenemen, maar je kunt ook inline-skates, beschermings-

materialen en skateboards lenen. Er zijn drie sessies van twee uur. Het programma ziet er als volgt uit:

sessie 1 : van 9.30 uur tot 11.30 uur

sessie 2 : van 12.00 uur tot 14.00 uur

sessie 3 : van 14.30 uur tot 16.30 uur

Entreekaartjes kun je 's morgens vanaf 9.00 uur kopen. Een kaartje kost 3 per persoon, per sessie, inclusief materiaal. Kom op tijd, want vol is vol!

Besluitenlijst B&W

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de Realisatie fiets- en voetpadverbinding van Erflanden naar De Weide (1^e fase). Ook is het college akkoord met een kredietaanvraag van 100.000 voor het achterstallig onderhoud van wegen.
U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Raad en commissies vergaderen elders

In verband met de verbouwing van de raadszaal in het gemeentehuis van Hoogeveen worden in de maanden februari en maart de commissie- en raadsvergadering op andere locaties gehouden. Er wordt vergaderd in wijkcentrum De Magneet in Krakeel (Orion 2) en het Roelof van Echtencollege aan de Julianastraat, voorheen het Menso Alting College.
Het vergaderschema ziet er als volgt uit:

Februari

Raadsvergadering 26-2 19.30 uur De Magneet

Maart

Commissie Omgeving 8-3 19.30 uur De Magneet

Commissie Samenleving 9-3 19.30 uur Roelof van Echtencollege

Commissie Bestuur 11-3 19.30 uur Roelof van Echtencollege
Raadsvergadering 25-3 19.30 uur De Magneet

Mededelingen

Goedkeuring wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, uitbreiding Golfbaan Martensplek '

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 19 februari 2004, kenmerk 7/RW/A13/2004000538, het wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, uitbreiding Golfbaan Martensplek' goedgekeurd. Het wijzigingsplan is een wijziging overeenkomstig artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het plan is door het College van Burgemeester en Wethouders op 16 december 2003 vastgesteld en betreft de percelen kadastraal bekend sectie S nrs. 1007, 1020 en 1330, gelegen ten zuiden van de Haarweg en ten westen van de Hoogeveense weg nabij Tiendeveen. Het plan voorziet in het aanleggen van een 9 holes golfbaan op de voornoemde percelen, waardoor golfclub 'Martensplek' met inbegrip van de huidige golfbaan zal kunnen beschikken over in totaal 18 holes.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten alsmede het hiervoor genoemde wijzigingsplan liggen met ingang van 26 februari 2004 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

Verkeersbesluiten

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 2001/17, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op het kenteken DX-PS-81 werd aangewezen in de Boslaan in Tiendeveen, in te trekken.

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 2000/16, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op het kenteken SX-11-LJ werd aangewezen op het Dekkersplein te Hoogeveen, in te trekken.

Tegen deze verkeersbesluiten kunt u bezwaar maken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646). Ook kunt u de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis bekijken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Noord B, Schutlanden-West 1^e uitwerking en Stadscentrum vrijstelling te verlenen aan:

* Klussenbedrijf P.J. Folkers, voor het gedeeltelijk vergroten van een loods op het perceel Europaweg 26 te Hoogeveen;
* Stichting Kinderopvang Hoogeveen, voor het verbouwen en uitbreiden van buurtgebouw 'De Kameleon' tot kinderdagverblijf 'Het Kraaiennest" op het perceel Booyenverlaat 9a te Hoogeveen;
* J.P. Drooglever, voor het uitbouwen van een garage/berging op het perceel Prinses Beatrixstraat 1 te Hoogeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 26 februari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schutlanden, 2^e uitwerking ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* J. Lunenborg, voor het uitbreiden van de woning Korenstraat 70 te Hoogeveen

De bouwaanvraag ligt met ingang van 26 februari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Nieuwlande, uitbreiding Boerdijk' om de bouwhoogte van bijgebouwen in voornoemd bestemmingsplan te verhogen van 3 meter naar een maximale hoogte van 7,5 meter, waarbij het bijgebouw met kap moet worden uitgevoerd. De goothoogte van de bijgebouwen wordt vastgelegd op 3 meter. Wel is hieraan de voorwaarde gesteld dat het bijgebouw minimaal 1,5 meter onder de nok van het hoofdgebouw moet blijven. De vrijstelling geldt voor het gehele plangebied. Het betreft hier een omissie in het betreffende bestemmingsplan, die met de voorgenomen vrijstelling wordt gecorrigeerd.

De voorgenomen vrijstelling ligt met ingang van 26 februari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Kroesbergen W., plaatsen van een dakkapel op de woning, Canopus 18
* Nies A.J., vernieuwen en vergroten van een tuinschuurtje c.q. berging, Biesbosch 48

* Hofstra F., uitbreiden van een woning, De Wulp 19
* Huizing M.H., plaatsen van een schotelantenne op de voorgevel, Dunanthof 67

* Ruiter de J., vernieuwen van de voor- en achtergevel en uitbreiden van de woning aan de achterzijde, Zuiderkruis 76
* Knotters R.A., uitbreiden van een woning en vernieuwen van de voorgevel, Resedastraat 11

* Sloots P., vervangen van dakbeschieting en vergroten van een dakkapel, Brugstraat 78, Nieuwlande

* Blom G., plaatsen van een erker aan de voorgevel van een woning, Bilderdijklaan 30

* Caat ten S., uitbreiden van een woning, Otto Zomerweg 54, Hollandscheveld

* Westera J., verbouwen van een woning, Oleanderstraat 29
* Akse J., bouwen van een blokhut, Zandwijkstraat 8, Hollandscheveld
Reguliere bouwaanvragen

* Domesta Woonstichting, vernieuwen van de voor- en achtergevel van 59 woningen, Krakeel (diverse adressen)

* Eulen J., uitbreiden van een woning, Hoofdweg 18, Stuifzand
* Boven van L., bouwen van een garage/berging, Diepweg 33, Stuifzand
* City Shops Vastgoed, verbouwen van een winkelruimte, Hoofdstraat 163

* De Jong & Laan Accountants Belastingadviseurs, aanbrengen van neonreclame, Schutstraat 124

* Azor Bike B.V., wijzigen daglichtpuien van een magazijn, Marconistraat 7

* Hoogeveen Yachting B.V., bouwen van een opslagloods, Dr Anton Philipsstraat 44

Verzoek wijzigen bouwvergunning

* Overgaauw G., plaatsen van een brug, Zuidwolder waterlossing

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouwvergunningen

Lichte bouwvergunningen

* Razavy S.A.F., bouwen van een tuinhuisje, Einsteinlaan 57
* Stichting Woonservice Drenthe, aanbouw tussen woning en schuur, Hoogeveensche Vaart 24, 25, 28 en 29, Nieuweroord
* Benjamins A.R., verplaatsen, vernieuwen en vergroten van een schuur en het plaatsen van een schutting, Rigel 12

Reguliere bouwvergunningen

* Walsma J.J., herbouwen van een garage voorzien van een kap, Fluitenbergseweg 51, Fluitenberg

* Brinkhof B.A., plaatsen van een kap op de garage, Lek 3

Reguliere bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* Van Panhuis Hoogeveen B.V., tijdelijk plaatsen van drie zeecontainers, Stephensonstraat 145

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verleend aan:
* H. Doek, voor een trompetboom aan de zijkant van Kymmelstraat 1 in Hoogeveen

* Bakker, voor een eik aan de zijkant van Spireastraat 15 in Hoogeveen

* J.L. Groote, voor een eik aan de achterzijde van Meerboomweg 17 in Hollandscheveld

* A.J. Kikkert, voor een berk aan de achterzijde van Bentinckslaan 14 in Hoogeveen

* H. Pater, voor twee eiken saan Wilfred Stillweg 6ª in Hollandscheveld

* H. Mager, voor een eik aan het Noorderhoofdiep 30 in Nieuweroord
Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

© Copyright Gemeente Hoogeveen