Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 februari 2004


Beekbergen - Overlopen inbreker aangehouden


Maandag rond 16.05 uur zag een 48 jarige bewoonster aan de Stoppelbergweg een vreemde man bij de schuur van de woning. De man probeerde met een ijzeren voorwerp de schuur open te breken. De vrouw aarzelde geen moment, bonsde op het raam, deed het raam open en riep: "wegwezen, ik bel de politie". De man liep hierop weg in de richting van de Arnhemseweg. Door agenten werd direct in de omgeving een onderzoek ingesteld, maar de man werd niet aangetroffen. Door het gegeven signalement kon de man rond 17.10 uur worden aangehouden op de Stationsstraat in Apeldoorn. In verband met het onderzoek werd de man ingesloten.


Apeldoorn - Doorrijden na aanrijding


Een onbekend gebleven automobilist botste maandag rond 18.25 uur op de Laan van Mensenrechten achterop de auto van een 48 jarige inwoner uit Apeldoorn. Het was erg druk op de weg en er werd afgesproken om op een rustige locatie de papieren in te vullen. Hierna reed de onbekende automobilist hard weg in de richting van het Kanaal Zuid. De Apeldoorner is er nog achteraan gereden, maar vanaf de laan van Kuipershof werd de auto niet meer gezien. De man reed in een grijze Opel Corsa en moet schade hebben aan de voorzijde van de auto.


Apeldoorn - Ongeval


Maandag rond 14.55 uur vond in de bocht van de Adelaarslaan / Reigersweg een aanrijding plaats. Een 20 jarige automobilist uit Apeldoorn kwam vanaf de Adelaarslaan en sneed de bocht naar links af. Hierdoor botste hij tegen een 36 jarige Apeldoorner op een bromscooter. De 36 jarige en een 40 jarige passagier vielen op de raakten en liepen diverse kneuzingen op. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Diefstal auto


Vanaf de Germanenlaan werd tussen maandag 22.15 en dinsdag 01.45 uur een auto weggenomen. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 30-GK-LD.


Apeldoorn - Inbraak in bedrijf


Bij een bedrijf aan de Hoenderparkweg weg vannacht rond 02.50 uur ingebroken. Er werd een ruit vernield in het pand te komen. Weggenomen werden twee kassa laden met daarin een geldbedrag. De laden werden in de ochtend met wat klein geld teruggevonden op een parkeerplaats aan de Elleboogweg.


Apeldoorn - Vast in de lift


In een flat aan de Parelvissersstraat zaten maandagmiddag rond 16.40 uur negen personen vast in de lift. De brandweer moest er aan te pas komen en bevrijdde de mensen. Het maximaal aantal personen die in de lift vervoerd kunnen is zes. Negen was te veel, met als gevolg dat de lift doorzakte en vast bleef staan.


Apeldoorn - Snelheidscontrole


Maandagmiddag werd gecontroleerd op de Loolaan. Van de 1169 gecontroleerde voertuigen reden 32 bestuurders harder dan de max. toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --