Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


24 februari 2004


Neede- mishandeling


De politie stelt een onderzoek naar de mishandeling van een 31-jarige man uit Neede. De man heeft zich gisterenavond omstreeks 19.40 uur onder dokterbehandeling gesteld en bleek een aantal verwondingen aan zijn gezicht te hebben. In verband hiermee zijn later op de avond twee plaatsgenoten aangehouden (32 en 35 jaar), die inmiddels in verzekering zijn gesteld. De mishandeling had plaats op de Mr. P.J. Troelstralaan en over de aanleiding worden op dit moment geen mededelingen gedaan.


Heelweg - Ongeval


Maandag vond rond 10.40 uur op de Zelhemseweg een aanrijding plaats. Vanuit Halle reed een 44 jarige inwoner uit Halle met een tractor + volle giertank. Achter hem reed een 22 jarige bestuurder uit Zutphen. Op een gegeven moment wilde de bestuurder van de tractor linksaf slaan. Op het moment dat hij afsloeg, haalde de 22 jarige hem in met een aanrijding als gevolg. De auto botst hierdoor tegen een boom. De passagier (gegevens niet bekend) van de automobilist uit Zutphen werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
De weg werd enige tijd afgesloten in verband met een flinke olieplas op de weg. Deze werd schoon gemaakt door de brandweer.


Beek - Alcoholcontrole


Maandag rond 18.30 uur moest een 41 jarige inwoner uit Halle bij een controle op de Sint Jansgildestraat blazen. Agenten vertelden hem dat hij teveel had gedronken en hij dus niet verder mocht rijden. De man stapte niet uit, maar ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging kon de man op de Terborgseweg in Azewijn aangehouden worden en werd hij meegenomen naar het bureau in 's-Heerenberg. Daar blies de man 1,2 prom. De man kan een boete tegemoet zien voor het rijden onder invloed en omdat hij er vandoor ging.


Winterswijk - Diefstal uit bedrijf


Bij een bedrijf aan de Koningsweg werd afgelopen weekend ingebroken. Men is vermoedelijk via het dak binnengekomen. Weggenomen werden diverse gereedschappen, waaronder een accuboormachine. Verder werden een computer en een koffiezetapparaat weggenomen.


Doetinchem - Diefstal beelden


Vanaf een bedrijfsterrein aan de Gaanderenseweg werden afgelopen weekend twee bronzen olifanten (hoogte ongeveer 80 cm) weggenomen. Om op het terrein te komen werd een hekwerk vernield.


Groenlo - Inbraak


Bij een garagebedrijf aan de Industrieweg werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Er werd een raam vernield om in het pand te komen. Binnen werden verscheidene ruimtes doorzocht en kasten opgebroken. Er werd waarschijnlijk niets weggenomen.


Sinderen - Diefstal bij landbouwbedrijf


Afgelopen vrijdag werden tijdens de middagpauze uit een niet afgesloten schuur van een bedrijf aan de Kapelweg gereedschappen weggenomen. Onder andere een haakse slijper, een slijptol en een kettingzaag.


Winterswijk - Vernielingen aan auto


In de nacht van zondag op maandag werd een auto op de parkeerplaats Sellekamp vernield. Er zat een grote deuk in het rechterportier en de linkerbuitenspiegel was geheel afgebroken. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt deze contact op te nemen op telefoon nummer 0900 8844.


Groenlo - Mishandeling


De politie is op zoek naar getuigen naar het voorval dat zondagnacht rond 01.45 uur plaatsvond op de Kerkwal. Een 15 jarige jongen uit Groenlo werd door een onbekende jongeman erg hard in zijn gezicht gestompt. Als gevolg hiervan liep hij letsel op in zijn gezicht: een gezwollen oog en tanden beschadigd. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Terborg - Klappen over en weer


Aan het eind van het carnavalsfeest in de sporthal aan "t Veld ontstond rond 18.00 uur bij de garderobe wat duw en trekwerk. Hierbij vielen woorden tussen twee groepen jongeren. Buiten escaleerde dat en vielen er klappen over en weer. Hierbij raakte een van de jongeren licht gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Alcoholcontroles carnaval


In verband met carnaval werden maandag tussen 17.00 en 01.00 uur alcoholcontroles uitgevoerd rond s'-Heerenberg, Zeddam en Beek. Er werden 350 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Zij bliezen 0,6 en 1,2 prom.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --