Gemeente Amersfoort

Nieuwe wegen naar Soesterkwartier en Piet Mondriaanplein

datum: 23 februari 2004

Werken aan Mondriaanlaan en de Groningerstraat

De komende maanden krijgen de Mondriaanlaan en de Groningerstraat hun definitieve vorm. Nog voor de zomer van 2004 kan iedereen via deze straten het Soesterkwartier in en uit en bij de noordelijke ingang van het station komen.

De Groningerstraat en de Mondriaanlaan sluiten straks aan op het nieuwe Eemplein dat momenteel wordt aangelegd. Als deze rotonde over de Amsterdamseweg wordt geopend, zijn deze twee straten ook klaar. De verwachting is dat genoemde wegen nog voor de zomervakantie gereedkomen. De Mondriaanlaan wordt de route naar de noordelijke ingang van het station voor alle bewoners die aan de noordkant van het spoor wonen. Over een aantal jaar is dit maar liefst 60 procent van de Amersfoortse bevolking. De Groningerstraat is de route van en naar het Soesterkwartier.

Definitieve vorm
Voor beide straten geldt dat de rijbanen, fietspaden, fietsstroken en parkeervakken worden aangelegd. Omdat in het gebied nog volop gebouwd gaat worden, is het niet verstandig om nu al de voetpaden aan te leggen. Deze zouden al snel weer open moeten voor kabels en leidingen. De aanleg van de voetpaden volgt dus later.

Hinder en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden geldt dat er op de Mondriaanlaan telkens één rijbaan beschikbaar is voor verkeer in beide richtingen. Met tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer geregeld.

Bij de Groningerstraat geldt dat men vanaf de rotonde (bij Dirk van de Broek) tijdens de werkzaamheden alleen nog het Soesterkwartier in kan rijden, niet uit. Automobilisten kunnen het Soesterkwartier verlaten via de Twentseweg die uitkomt op de Amsterdamseweg. De omleiding sluit aan op de busroute naar het Soesterkwartier. De supermarkt blijft - met een omleiding voor auto's - wel gewoon bereikbaar.

Puntenburgerlaan
Voor de zomer krijgt ook de Puntenburgerlaan tussen Noordewierweg en Flevostraat, een nieuw gezicht. De weg krijgt nieuwe bestrating en een drempel naar de Noordewierweg. De rest van de laan, tot aan de Brouwerstunnel, is na de bouwvakantie aan de beurt. Verwacht wordt dat het werk aan de Puntenburgerlaan voor de kerst van 2004 klaar is. Tijdens de werkzaamheden ondervindt autoverkeer enige hinder op het vak waar gewerkt wordt; fietsverkeer wordt omgeleid via de Pieter Pijperstraat.

Meer informatie over stremmingen en omleidingen in de stad, vindt u via `werk in uitvoering' op www.amersfoort.nl of via de rubriek `De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.