Gemeente Westerveld

2-2-2004
Startbijeenkomst herziening bestemmingsplannen kern Dwingeloo In de kern Dwingeloo gelden op dit moment tien bestemmingsplannen. Veel van deze bestemmingsplannen zijn verouderd. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw en flexibel bestemmingsplan voor het hele dorp.

Wilt u meer weten over het nieuwe bestemmingsplan van Dwingeloo? Kom dan naar de startbijeenkomst op woensdag 25 februari. In de kern Dwingeloo zijn op dit moment tien bestemmingsplannen geldend. De 'leeftijd' ervan varieert sterk: van vaststelling in 1966 tot 1992. Er zijn bestemmingen die niet meer in overeenstemming zijn met de huidige/feitelijke situatie. Bovendien zijn de tien plannen qua opzet en juridische kaders niet gelijk.

Verouderde bestemmingsplannen zijn er de oorzaak van dat om medewerking te kunnen verlenen aan een bouwplan of een gewijzigd gebruik er een speciale procedure moet worden gevolgd. Dit kost tijd en geld. Verder kan niet-eenduidige regelgeving voor de burger leiden tot rechtsongelijkheid en rechtsonzekerheid.

Met één nieuw en flexibel bestemmingsplan voor het gehele dorp kan beter ingespeeld worden op (nieuwe) ontwikkelingen.

Wensen kenbaar maken
Basis voor het maken van een nieuw bestemmingsplan is een door het stedenbouwkundig adviesbureau Witpaard Partners gemaakte inventarisatiekaart. Op een kadastrale ondergrond zijn de bestaande functies geïnventariseerd.

Het is echter ook van belang vooraf de wensen van ondernemers (tot uitbreiding) en inwoners te kennen. U kunt binnen 4 weken uw reactie c.q. zienswijze kenbaar maken. De termijn gaat in op 26 februari 2004.

Startbijeenkomst
Op woensdag 25 februari a.s. organiseren wij een startbijeenkomst. De avond wordt gehouden in hotel restaurant De Börken, Lhee 76 en begint om 20.00 uur. De avond staat onder leiding van wethouder R. Smeenk. Het inhoudelijke gedeelte wordt verzorgd door het stedenbouwkundig adviesbureau en de cluster ruimtelijke ontwikkeling. Iedereen is van harte welkom.

Informatie
Mocht u vooraf aan de bijeenkomst meer willen weten, dan kunt u contact opnemen met Jacob Zwier, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling, tel.nr.: (0521) 349 421.