Gemeente Haarlem


12 februari 2004

51/2004


Persbericht


Hooggevoeligheid als kracht

Op woensdag 25 februari 2004 geeft Marian van den Beuken informatie over hooggevoeligheid als kracht. Zij houdt deze lezing in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem. De avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Eén op de vijf mensen is hooggevoelig.
Hooggevoelige mensen nemen de wereld intenser waar dan gewone mensen.
Ze hebben een speciale antenne voor subtiele signalen in hun omgeving en voelen situaties en mensen feilloos aan.
Doordat ze ontvankelijker zijn voor de prikkels en signalen uit hun omgeving raken ze ook sneller overvoerd.
Ze hebben tijd nodig om van al die informatie rustig te herstellen. Hooggevoelige mensen werken vaak parttime en leiden noodgedwongen een teruggetrokken bestaan.
"En dat is een verlies van kostbaar talent" vindt Marian van den Beuken. Ze is zelf hooggevoelig en schreef twee boeken over dit toe nu toe nog weinig bekende fenomeen. Boeken met optimistische titels als: "Hooggevoeligheid als uitdaging" en "Hooggevoeligheid als levenskunst".
Hooggevoeligheid is een gave, zegt ze, die enorm waardevol kan zijn voor in de eerste plaats de mensen zelf maar ook voor hun omgeving en de maatschappij.
Op 25 februari legt Marian van den Beuken uit wat hooggevoeligheid precies is, hoe je het kunt herkennen en een plaats geven in je leven.

De toegangsprijs voor deze lezing is E 5,00. Met HaarlemPas bedraagt de prijs
E 4,00.
Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar bij de Centrale Bibliotheek. Bij de overige vestigingen van de Stadsbibliotheek kunnen kaarten gereserveerd worden.


Trudy Spijkstra/Michel Hogerwerf
023-5115300

---- --