Gemeente Heusden


Werkzaamheden in het centrum van Drunen 20-2-2004

De eerste fase van het centrumplan komt dichterbij en dit zal zichtbaar worden in de uitvoering van het centrum van Drunen. De gemeente en nutsbedrijven zullen in voorbereiding hiervan werkzaamheden verrichten. Daarna wordt begonnen met sloopwerkzaamheden van bebouwing aan het Raadhuisplein. Om de overlast te beperken heeft de gemeente een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

Op de kaartjes is aangegeven welke gevolgen de werkzaamheden hebben voor het verkeer en het parkeren in het centrum van Drunen. Vanaf 25 februari 2004 zal voor een periode van minimaal drie weken de Stationsstraat en een deel van het Raadhuisplein worden afgesloten. Dit is aangegeven in kaartje 1. Voor aanwonenden geldt een ontheffingsregeling. Ook een aantal parkeerplaatsen, op Stationsstraat en Raadhuisplein, kn niet meer gebruikt worden door de plaatsing van bouwhekken. De parkeerplaatsen op de Stationsstraat zullen al eerder niet meer gebruikt kunnen worden. Als u met de auto naar het centrum komt, raden wij u aan om te parkeren op het tijdelijke parkeerterrein achter de Torenstraat of op het Anton Pieckplein, want er is nog maar een half parkeerterrein beschikbaar op het Raadhuisplein. Dit laatstgenoemde parkeerterrein is alleen nog bereikbaar via de route direct langs de kerk.

Na de periode van ongeveer drie weken zal het zuidelijke deel van de Stationsstraat tot de Grotestraat in één richting worden opengesteld voor autoverkeer, met uitzondering van vrachtverkeer. De Stationsstraat zal hiervoor bij de aansluiting op het Raadhuisplein wel iets moeten worden verlegd. De parkeerplaatsen op het Raadhuisplein blijven dan nog alleen bereikbaar via de route direct langs de kerk. Dit is aangegeven op kaartje 2. Voor het (brom-) fietsverkeer geldt dit éénrichtingsverkeer niet: als fietser mag u bijvoorbeeld in twee richtingen gebruik maken van dit deel van de Stationsstraat. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Jobsen, via telefoonnummer (073) 513 17 89.