Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

25/02/04 Geloofsbrieven ambassadeurs Marokko, Oostenrijk en Thailand

Hare Majesteit de Koningin ontvangt woensdag 25 februari 2004 op Paleis Noordeinde te Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van Z.M. de Koning van Marokko, Z.E. Ali El Mhamdi, de ambassadeur van de Republiek Oostenrijk, Z.E. dr. Erwin Kubesch en de ambassadeur van Z.M. de Koning van Thailand, Z.E. Thana Duangratana.

De ambassadeurs worden van hun residentie opgehaald en begeleid door een Kamerheer van de Koningin. De Koningin stelt daarvoor aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Politie Haaglanden in gala-uniform. De ambassadeurs zijn gekleed in jacquet of nationale dracht.

Aan de voorzijde van Paleis Noordeinde zal een erewacht en een militaire kapel opgesteld staan. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 13 Bevoorradings-compagnie Gemechaniseerde Brigade. De kapel is de Johan Willem Friso Kapel. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee. Na een eresaluut van vier roffels en nadat de Kapel het volkslied van zijn land heeft gespeeld inspecteert de ambassadeur de erewacht.