Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 25-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Automobilist ontkomt, maar niet echt

ZEIST Op dinsdag 24 februari ging een automobilist er na een aanrijding vandoor. Hij wist te ontkomen, maar zijn identiteit was al bij de politie bekend.

Rond 17.25 uur zagen politiemensen een auto in Zeist rijden. Zij herkenden de bestuurder als een 23-jarige man uit Zeist en wilden hem controleren. Zij reden daartoe achter hem aan. Bij winkelcentrum De Clomp reed de automobilist tegen een paaltje, verloor enkele onderdelen van zijn bumper, maar reed door. Hij parkeerde zijn auto met zware voorschade op een nabijgelegen parkeerterrein en ging er vandoor. Op het moment dat de politiemensen bij de auto stonden, kwam de 23-jarige man terug gelopen. Toen hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval, ging hij er te voet vandoor en wist te ontkomen. Ondanks onderzoek in de omgeving werd hij niet meer aangetroffen.

De auto werd in beslag genomen en de brandweer reinigde het wegdek van het ontstane oliespoor. In de avonduren werd getracht de verdachte in zijn woning aan te houden, maar hij bleek niet aanwezig te zijn. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.