Politie Groningen

Persberichten woensdag 25 februari 2004

provincie Groningen, 25-02-2004 -

Hoogezand: alcomobilist
Een 31-jarige automobilist uit Oude Pekela is dinsdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op de Blijhamsterweg in Winschoten. Hij had 1.3 promille.

Nieuwe Pekela: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 72-jarige automobilist uit Hoogezand is dinsdagmiddag aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De man had op de Albert Reijndersstraat in Nieuwe Pekela onder meer een hekje omver gereden en was daarna doorgereden. Hij ging daarna een woning binnen. Bij de komst van de politie bleek al snel dat hij gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar werd vastgesteld dat hij 1.9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: alcomobilist zonder rijbewijs
Een 42-jarige inwoner van Veendam kreeg dinsdagmiddag een proces-verbaal voor het rijden onder invloed in zijn auto. Hij reed over de Meezenbroekstraat in zijn woonplaats en werd daar door de politie gecontroleerd. Hij bleek 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs was ingevorderd bij een eerdere aanhouding voor rijden onder invloed, zodat de man ook nog een bekeuring kreeg voor het rijden in zijn auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bellingwolde: asielzoeker aangehouden voor ebdreiging
Een 27-jarige asielzoeker is dinsdagmiddag aangehouden voor bedreiging van een medewerker van het AZC in Bellingwolde en het mishandelen van een medebewoner. De man was ontevreden over de wijze waarop hem huisvesting werd geboden. In een gesprek werd hij kwaad, bedreigde de medewerker en deelde enkele klappen uit aan de medebewoner. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Marum: bromfietser gewond na botsing stilstaande auto
Een 40-jarige bromfietser uit Marum is maandagmorgen omstreeks 5.30 uur met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij op de Kruisweg in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto was gereden. Hij liep daarbij vermoedelijk een been en bekkenbreuk op. Betrokkene die aanspreekbaar was verklaarde dat hij even achterom had gekeken naar zijn achterverlichting waardoor hij de auto niet had opgemerkt. De bromfiets is ernstig beschadigd. De auto liep eveneens flinke schade op.

Gordelcontroles
In Aduard, Zuidhorn en Mensingeweer zijn dinsdag gordelcontroles gehouden. In totaal werden ruim 300 voertuigen gecontroleerd. Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: politiecontroles leiden tot 87 bekeuringen
De politie heeft dinsdag diverse controles in de stad verricht. In de Nieuwe Ebbingestraat reden 63 verkeersdeelnemers bij een controle door het rode verkeerslicht. Twee automobilisten reden niet handsfree, een bestuurder kon geen rijbewijs tonen en van een auto bleek het kenteken niet zichtbaar. In de middaguren werd op de Rijksweg bij de oostelijke oprit van de Beneluxweg een verkeerscontrole gehouden. Hier werden 14 bekeuringen uitgedeeld. Ten slotte kregen zes fietsers dinsdagavond op de Helperzoom een bekeuring. Allen reden zonder verlichting. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Groningen: dronken man voor huisvredebreuk aangehouden
De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Peperstraat een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor huisvredebreuk. De bewoonster, een 48-jarige vrouw, meldde zich op het politiebureau. Zij gaf aan dat de Stadjer voor de tweede keer haar woning was binnengedrongen. Een dag eerder zou de man een ruitje hebben vernield en was hij op deze wijze in de woning van de vrouw gekomen. De politie trof de Stadjer in de woning in laveloze toestand aan. De man werd met vereende krachten uit de woning gehaald en aangehouden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal voor vernieling en huisvredebreuk worden gehoord.

Groningen: alcomobilisten aangehouden
Op de Oranjesingel heeft de politie dinsdagavond een 48-jarige man uit Oosterwolde aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor werd de automobilist in vrijheid gesteld. Dezelfde avond liep een 31-jarige man uit Groningen ook tegen de lamp. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na de ademanalyse en verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt tegen beide verdachte proces-verbaal op.

Groningen: man (29) in been gestoken
Een 29-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op de
West-Indischekade in zijn been gestoken. De Stadjer had in een portiek ruzie gekregen met een bekende van hem. Hierop werd hij door deze andere man met een scherp voorwerp in zijn been gestoken. De verdachte wist te ontkomen. Het slachtoffer is met de steekwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in. De politie kent de identiteit van de verdachte.